Junts aconsegueix aprovar una iniciativa al Congrés per augmentar les subvencions als Centres Especials de Trebal

“És una mesura insistentment demandada per part de l’economia social que dona feina a persones amb discapacitat”, apunta Josep Pagès

 

El diputat de Junts per Catalunya al Congrés, Josep Pagès, ha defensat aquest dimarts una Proposició no de Llei que reclama al Govern espanyol un augment en les subvencions de les persones amb discapacitat contractades pels Centres Especials de Treball. La iniciativa, debatuda el dimarts i votada aquest dijous, s’ha aprovat per una àmplia majoria de les forces polítiques representades al Congrés. Pagès ha explicat que, amb l’augment del salari mínim interprofessional, han augmentat també els costos d’aquestes centres, ja que no han rebut un augment proporcional d’ajuts públics i, per això, ha dit que “és urgent compensar la pujada del salari mínim” i“instem el Govern espanyol a establir les subvencions fins el 55% de forma consolidada, per tal de mantenir els llocs de treball de les persones amb discapacitat”.

 

Amb tot, Junts ha aconseguit el compromís dels partits del Govern espanyol d’augmentar fins el 60% les subvencions en funció del SMI, i fins el 70% pels col·lectius amb especial dificultat. També s’ha aprovat assegurar que els Pressupostos Generals comptin amb partides específiques per a aquestes subvencions.

 

 

 

 

 

 

 

Madrid, 24 de juny de 2021