Junts aconsegueix aprovar al Senat una moció per impulsar definitivament l’estació intermodal de Reus

Castellví destaca que el projecte “donarà servei a la segona àrea metropolitana de Catalunya i afavorirà l’equilibri territorial”

La senadora per Tarragona de Junts per Catalunya, Assumpció Castellví, ha defensat aquest dijous una moció per impulsar el projecte definitiu de l’estació central/ intermodal de Reus “en la major brevetat possible i sense demora”. “Aquest projecte donarà servei a la segona àrea metropolitana de Catalunya, afavorint així a l’equilibri territorial”, ha subratllat la senadora, qui ha volgut fer un reconeixement al lideratge de la Cambra de Comerç de Reus, que “ha treballat incansablement perquè el projecte es faci realitat”.

Castellví ha fet èmfasi en el fet que l’estació podrà rebre “altres tipus de transport”, i esdevenir així “un gran centre d’intercanvi modal”. “Un eix vertebrador de les comunicacions ferroviàries del Camp de Tarragona que resoldrà les disfuncions actuals del territori”, ha insistit. Amb aquest projecte, Reus no només serà la quarta pista de l’Aeroport del Prat, sinó també connectarà la ciutat amb el seu aeroport.

La senadora ha recordat que, malgrat ser adjudicada el 2009 per 54 milions d’euros, “l’estació porta paralitzada més d’una dècada” i ha perjudicat el desenvolupament econòmic i territorial de la demarcació de Tarragona.

La moció aprovada és la següent:

“La Comissió de Transports, Movilitat i Agenda Urbana del Senat insta el Govern espanyol a realitzar , en la major brevetat possible i sense demora, els estudis de demanda i de viabilitat socioeconòmica de l’estació central/ intermodal de Reus, així com el seu encaix funcional dins de la xarxa ferroviària de Tarragona i, en funció dels resultats d’aquests estudis, es promoguin les accions per al projecte definitiu de d’aquesta estació”.