Junts a Grande-Marlaska: “En un estat de dret, la massacre de Melilla suposaria el cessament immediat del ministre de l’Interior”

“No es mereix ni un minut més en el càrrec. Per Melilla, per l’espionatge de Pegasus, per les seves clavegueres o pels seus policies infiltrats a moviments independentistes”, assegura la diputada al Congrés, Pilar Calvo

La diputada de Junts per Catalunya al Congrés, Pilar Calvo, ha assegurat que “en un estat de dret, la massacre de Melilla suposaria el cessament immediat del ministre de l’Interior”, fent referència als fets ocorreguts el passat 24 de juny a la tanca de Melilla, on van morir un nombre indeterminat de persones quan intentaven entrar a territori espanyol. “En un estat verdaderament de dret, una fiscalia no tanca sense aclarir una vulneració tan flagrant de drets humans, sense fer comptes ni ajustar-los”, hi ha afegit Calvo que també ha explicat que continua sent una incògnita les persones que “van morir a causa de la desproporció de les forces de frontera marroquines o espanyoles”.

En aquest sentit, la diputada també ha lamentat que “seguim sense saber si els morts van ser 23, o 37, o 72, segons els testimonis recollits per algunes oenagés”, ha assegurat la diputada, que  també ha criticat la gestió que des del govern espanyol s’ha fet en aquest cas. “Fa uns dies, sabent que avui venia aquí, va cessar el coronel de la guàrdia Civil, Torresano Muñoz. Diuen que es va negar a obrir un expedient disciplinari als agents que llançaven pedres als migrants (expedient que ningú ha obert, per cert) i que pretenia imputar per atemptat contra l’autoritat a alguns d’aquests migrants”.

“Ni un minut més en el càrrec”

La diputada també ha fet menció a d’altres casos de vulneració de drets que afecten Catalunya i en el que està implicat directament el ministre de l’Interior. “L’espionatge de Pegasus, les seves clavegueres, els seus policies infiltrats als moviments independentistes, les actuacions desproporcionades contra els grups objectivament identificables…”, ha denunciat Calvo. És per aquest motiu que Calvo ha assegurat que Grande-Marlaska no pot estar “ni un minut més en el càrrec”.