Judith Toronjo demana el traspàs dels fons de les beques universitàries

Junts per Catalunya insta a la Generalitat a exigir al govern de l’Estat el traspàs del fons de les beques universitàries en condicions que tinguin en compte el pes de Catalunya sobre el total de la població universitària de l’Estat.

Durant la seva intervenció al Ple del Parlament, la diputada de Junts per Catalunya, Judith Toronjo, ha defensat que “cal que el fons es traspassi tenint en compte la diferència del cost de la vida de Catalunya en relació a altres territoris de l’Estat que tenen un cost molt més baix”. Toronjo ha reclamat també la defensa del model universitari català i la garantia de l’autonomia universitària, amb l’objectiu que la futura Llei Orgànica del Sistema Universitari (LOSU) respecti la diversitat i singularitat del model català.

La moció a la interpel·lació al Govern sobre les beques i ajuts universitaris  insta també a continuar defensant la llibertat d’expressió a les universitats com a element clau de la formació dels estudiants i garantia del pensament crític, en el marc de l’autonomia universitària. Sabem que el Govern de la Generalitat de Catalunya està compromès amb la garantia de la llibertat d’expressió. Per tant, instem a que continuï defensant aquesta llibertat d’expressió enfront d’aquells que voldrien unes universitats grises, silenciades i temoroses d’expressar-se”, ha conclòs Toronjo.

La moció ha estat aprovada per una àmplia majoria. En aquest sentit, Toronjo ha lamentat que en la reclamació de traspàs de competències de l’Estat espanyol a la Generalitat, hi ha formacions polítiques que fan diferències en funció de les seves prioritats.