Josep Rius

El Parlament insta el Govern a garantir el dret de manifestació i reunió

Junts per Catalunya, ha presentat una moció on constata que la reforma del delicte de desordres públics agreujats restringeix el dret de manifestació i reunió. En aquest sentit, el Parlament insta el Govern a prendre totes les mesures necessàries per a garantir aquest dret fonamental després d’aprovar el tercer punt del text. 

“Estem convençuts, que l’1 d’octubre vam celebrar un referèndum legal, emparat per una llei aprovada per aquest Parlament i cap de les persones que el vam fer possible no vam cometre cap delicte”, ha defensat el diputat Josep Rius en referència al primer punt de la moció, que ha rebut el suport de la cambra. 

El diputat ha advertit a Esquerra Republicana de Catalunya que l’Estat espanyol no és de fiar. “Sempre hi ha un franquista que et vigila. Sempre hi ha un Tribunal Constitucional que et persegueix. Sempre hi ha una excusa per perseguir els independentistes i la democràcia”, ha recalcat Rius.

“Situacions com aquestes no fan sinó demostrar que un espai comú i el front comú a Madrid de tot l’independentisme és imprescindible”, ha conclòs Rius.