Josep Rius

Josep Rius: “La constitució de la comissió Pegasus al Parlament és la resposta democràtica al Catalangate que el Congrés es nega a donar”

El diputat i portaveu de Junts per Catalunya a la comissió parlamentària denuncia que el bloqueig del PSOE una investigació al Congrés “el fa còmplice d’uns fets gravíssims”

 

“Avui el Parlament de Catalunya ha posat la primera pedra per donar una resposta democràtica al cas d’espionatge més greu que hi ha hagut a la història d’Europa durant el segle XXI”, ha afirmat avui Josep Rius, diputat i portaveu de Junts per Catalunya a la comissió d’investigació sobre el cas Pegasus a la sortida de la constitució d’aquesta comissió. 

Rius ha lamentat que aquesta comissió no sigui possible al Congrés de Diputats perquè el govern del PSOE no vol aclarir els fets. “Aquest bloqueig el fa còmplice dels fets gravíssims que han tingut lloc. Els parlaments democràtics investiguen els casos d’espionatge greu, com ho fa el Parlament de Catalunya, com ho està fent el Parlament Europeu”, ha afegit.  

El diputat ha explicat que es treballarà en paral·lel a comissió d’investigació del Cas Pegasus del Parlament Europeu, en la que participa el president Puigdemont, per intentar aclarir les responsabilitats polítiques a qui va permetre o autoritzar espiar a líders polítics democràtics. “Confiem que ningú posi obstacles a la investigació parlamentària i que tothom respongui a les compareixences previstes”, ha conclòs Rius.