Josep Rius: “19G: No es tracta d’ocupar cadires, sinó d’omplir els carrers”

El portaveu i vicepresident de Junts torna a fer una crida a assistir a la mobilització en contra de la cimera francoespanyola 

Junts per Catalunya serà present aquest dijous a la manifestació convocada per les entitats sobiranistes en contra de la cimera francoespanyola. En roda de premsa, el portaveu i vicepresident Josep Rius ha demanat al president de la Generalitat que “preservi la dignitat institucional i que no deixi falsificar la realitat de Pedro Sánchez volent escenificar aquesta fi del procés”. Per això ha afirmat que “aquest dijous no es tracta d’ocupar cadires, es tracta d’omplir els carrers en contra i per desmentir els que volen escenificar la fi del el procés”. En aquest sentit, el portaveu ha tornat a fer una crida a participar en la mobilització i ha criticat que  la cimera “busca escenificar la fi del procés, com va dir el ministre Bolaños. És un intent de falsificar la realitat política de Catalunya, on al Parlament l’independentisme representa el 52%”. El portaveu ha assegurat que “el procés no s’acabarà quan ho digui Pedro Sánchez, s’acabarà quan Catalunya sigui un estat independent perquè així ho hagin decidit els catalans”.

Per altra banda, sobre els pressupostos, Rius ha destacat que a hores d’ara Catalunya encara no té els comptes aprovats per aquest any i ha recordat que “l’any passat, amb Junts al govern, ja estaven aprovats i en vigor. Es comença a notar que Junts no està al govern, perquè les coses estan pitjor que fa un any”. Per això ha acusat el govern d’estar “negociant malament”: “negocia com si tingués majoria absoluta. En cap cas és un govern del 80%, és un govern del 21%” i ha criticat que “el govern va prometent coses diferents a cadascun dels grups”. Per tot plegat, Rius ha afirmat que “Aragonès ha de triar entre uns pressupostos per fer avançar el país, o uns pressupostos per fer-lo retrocedir, pactant-los amb el PSC” i ha alertat que “si Aragonès pacta amb el PSC els pressupostos, posarà en perill aspectes clau de l’autogovern com la política exterior, que els socialistes la volen congelar. El govern sembla presoner del tot o res que imposen els socialistes”

Rius també s’ha referit a la reforma del Codi Penal, i una vegada més ha criticat que “és un nyap” i que “no és una amnistia encoberta, és una nova oportunitat per Marchena i Llarena per perseguir els líders de l’independentisme. Ja s’ha vist en el cas del president”

 

Barcelona, 15 de gener de 2023.