Jordi Sànchez qüestiona la credibilitat del govern espanyol per abordar el debat sobre la resolució del conflicte polític i el reconeixement de l’autodeterminació

El secretari general lamenta la “deslleialtat” de l’executiu de Pedro Sánchez, tanca files amb el vicepresident Puigneró i demana una reunió amb Aragonès per abordar una estratègia conjunta de l’independentisme

Albert Batet reivindica Junts per Catalunya com el “baluard” al Parlament per avançar en la legislatura del 52% i anuncia que presentarà una bateria d’iniciatives per guanyar més independència legislativa i governamental

 

 

El secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Sànchez, ha lamentat la decisió del govern espanyol de retirar la inversió de 1.700MEUR destinats a l’ampliació de l’aeroport del Prat i ha qüestionat la credibilitat del govern espanyol per abordar el debat sobre la resolució del conflicte polític i el reconeixement de l’autodeterminació després d’aquest anunci. Sànchez ha criticat la “deslleialtat” de l’executiu del president espanyol, que frena l’impuls econòmic de Catalunya i no corregeix els dèficits crònics d’inversió de l’estat espanyol amb la Generalitat. “Tornen a trencar la confiança amb les possibilitats de tenir acords sòlids que permetin avançar en la consolidació de mesures econòmiques i polítiques pel país. Posen un gran interrogant sobre la capacitat real d’aquest govern espanyol de portar temes més a fons”, ha reiterat. En aquest sentit, el secretari general ha tancat files amb el vicepresident Puigneró i amb l’acord al qual van arribar amb la ministra el passat 2 d’agost, que “respecta la llacuna de la Ricarda i dóna resposta a les necessitats econòmiques del país”. “Junts està a favor d’aquest model de creixement, coherent amb el model de país i respectuós amb la biodiversitat i el canvi climàtic”, ha reblat finalment.

D’altra banda, el secretari general ha demanat una reunió amb el president Aragonès per coordinar una acció política de les formacions independentistes a totes les cambres, especialment al Congrés on les formacions independentistes tenen 23 escons “uns escons imprescindibles per garantir una estabilitat governamental. Ha arribat el moment que ningú tirar més pilotes fora. No està justificat de seguir parlant de donar suport a una estabilitat amb aquest govern espanyol només per evitar altres governs més nocius pels interessos de Catalunya”, ha dit.

 

Finalitzen les jornades de treball del Grup parlamentari de Junts per Catalunya

El president del Grup parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet, ha anunciat la clausura de les jornades de treball que el grup ha celebrat els dies 7, 8 i 9 de setembre a Brussel·les. Batet ha recordat que s’han celebrat a la capital europea i que això evidencia que la repressió de l’estat espanyol segueix existint. De la reunió, Junts per Catalunya en surt amb diversos compromisos de treballar per la solvència i la independència, defensar el model de país, de benestar, procés i futur de Catalunya i una gestió rigorosa i seriosa i de Govern responsable. “A Junts li pertoca ser la força tractora per avançar en aquesta legislatura del 52%”, ha dit el president del grup.

En aquest sentit, ha anunciat que el Grup parlamentari presentarà un seguit d’iniciatives aquesta legislatura perquè Catalunya tingui més sobirania i independència de l’estat espanyol, des d’un punt de vista legislatiu i governamental, en matèries com l’energia, l’habitatge, la formació professional, infraestructures, finançament o l’ús social del català. També ha posat èmfasi amb la voluntat de treballar amb la proximitat del territori i de la ma de tots els municipis de Catalunya.

En les jornades hi ha participat el president Carles Puigdemont, els consellers Lluís Puig i Toni Comín, la presidenta del Parlament, Laura Borràs, el vicepresident Jordi Pugineró i el secretari general del partit, Jordi Sànchez, i els 32 diputats de Junts per Catalunya al Parlament.

 

Brussel·les, 9 de setembre de 2021