Jordi Sànchez presenta una demanda de conciliació obligatòria i prèvia a la querella contra Pablo Casado

El secretari general de Junts demana al líder del PP que es retracti i l’indemnitzi amb 24.000 euros que destinarà a entitats de defensa del català

Jordi Sànchez ha presentat una demanda de conciliació obligatòria i prèvia a una querella contra Pablo Casado per un delicte de calúmnies. La demanda es basa en les afirmacions que va fer el líder del PP aquest passat diumenge, en els quals l’acusava d’incitar a la violència i d’haver destrossat un cotxe de la Guàrdia Civil durant els fets que es van produir davant la conselleria d’Economia el 20 de setembre del 2017. Les afirmacions de Casado, que es van fer per criticar la demanda que Junts havia interposat dissabte contra el líder del PP per inicitar a l’odi, són constitutives d’un delicte de calúmnies propagades amb publicitat, d’acord amb el previst als articles 205 i 206 del Codi Penal. El text de la demanda recorda que  les declaracions del President del Partit Popular contradiuen els fets declarats provats per la Sala 7 penal del Tribunal Suprem en la seva Sentència n.º 459/2019, sobre els fets relacionats amb el procés d’autodeterminació de Catalunya durant el 2017.

En la demanda de conciliació, Jordi Sànchez li demana a Casado que es retracti públicament en una roda de premsa i a les xarxes, i que pagui una indemnització de 24.000 euros, que destinarà a entitats que treballen a favor de la llengua catalana. En cas de no accedir a la demanda de coalició, la defensa de Jordi Sànchez té previst continuar amb la querella.