Jordi Sànchez: “No hi ha solució al conflicte sense Junts ni el president Puigdemont”

Junts per Catalunya aprova el reglament per a les eleccions municipals del 2023

Junts per Catalunya ha aprovat avui el reglament per a les eleccions municipals del 2023. En el Consell Nacional celebrat avui, el reglament s’ha votat amb un 85% de vots favorables. La presidenta del Consell Nacional, Anna Erra, ho ha valorat positivament en roda de premsa: “l’objectiu és fer la maxima representació i llistes i que ens poguem presentar al màxim de municipis. Amb aquest Consell posem la directa a les municipals”

Per qüestions sanitàries, el Consell Nacional s’ha celebrat de manera híbrida. Hi han sigut presencialment al plató els membres de l’Executiva del partit, els consellers de Junts al Govern i alguns consellers nacionals. La resta de connexions s’han produït en format telemàtic. 

El secretari general de Junts, Jordi Sànchez, en la seva intervenció al Consell Nacional ha afirmat que el compromís del partit als propers comicis locals és “portar el bon govern a tots els municipis”. D’aquesta manera, Sànchez ha elogiat la feina feta pels consellers de Junts al Govern. El secretari general també ha fet referència a altres qüestions en la seva intervenció, com la taula de diàleg. Ha afirmat que “Junts no és responsable del fracàs de la taula. Junts és qui ha anunciat des de fa mesos que aquesta taula no tindria recorregut” i ha posat com a únic culpable de que no hi hagi marge d’acord al govern espanyol. Per això, ha demanat als partits i entitats independentistes treballar en una alternativa a la taula de diàleg. 

Per a la resolució del conflicte, Sànchez ha refermat que no es resoldrà sense el president Puigdemont ni Junts per Catalunya: “no hi ha solució al conflicte polític entre Catalunya i Espanya sense Junts, no hi ha solució sense el president Puigdemont i no hi ha solució sense que l’Estat escolti el que diran els tribunals europeus”. El secretari general ha reafirmat el compromís del partit amb el referèndum de l’1 d’octubre i ha afirmat que només un referèndum acordat el podria substituir: “el mandat del referèndum de l’1 d’octubre segueix vigent. Només un referèndum acordat pot substituir la força d’aquell mandat. Aquest és el nostre compromís, la lleialtat amb la decisió expressada pel poble de Catalunya la tardor de l’any 2017”

En la seva intervenció, el vicepresident Jordi Puigneró ha expressat que “des de Junts defensem el sí als drets dels diputats i a evitar la repressió permanent. Som els del sí a un país d’oportunitats i a fer polítiques de progrés perquè ningú es quedi enrere, aquesta és la #CatalunyaDelSÍ”

Per la seva banda, la presidenta Laura Borràs, ha posat en valor el projecte de Junts per Catalunya: “el projecte que el president Puigdemont va començar l’octubre de 2017 marca profundament la nostra identitat. Som els d’un independentisme integrador, determinat i transversal, això és el que també reflecteix aquest Consell Nacional”

El conseller Jaume Giró ha posat de relleu el paper de Junts en la confecció dels pressupostos del Govern pel 2022: “Junts és probablement l’únic partit de Catalunya que aspira a la independència amb total determinació i compromís i que, al mateix temps, no renuncia a la responsabilitat de fer obra de govern” i que “en els pressupostos Junts no ha fet cap renúncia programàtica. No s’apugen els impostos de l’IRPF, ni de Patrimoni, ni de Successions, com alguns ens reclamaven. I tampoc s’aturen projectes inversors generadors d’ocupació, com demanaven altres”

 

Barcelona, 15 de gener 2022.