Jordi Sànchez demana pactar una estratègia compartida dels grups independentistes al Congrés dels Diputats

El secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Sànchez, ha demanat que s’inclogui pactar “una estratègia compartida” dels grups independentistes al Congrés dels Diputats” en les converses amb Esquerra i la CUP per formar un nou govern. Jordi Sànchez n’ha parlat en una entrevista aquest matí al programa El matí de Catalunya Ràdio, en considerar que aquesta estratègia conjunta  serviria per evitar “estratègies dissonants” a les cambres espanyoles i catalana.

Per Sànchez, els resultats del 14F, en què les forces independentistes han superat el 50% en vots i escons, han de portar a forjar un “una majoria sòlida al Parlament” i a construir un “acord de legislatura en tots els àmbits institucionals perquè l’independentisme vagi unit en l’acció política estratègica que és el que ens ha fallat”. En aquest sentit, el secretari general de Junts per Catalunya ha considerat que si es busca la confluència de les tres estratègies “podrem fer un govern fort i estable que podrà fer les dues coses més importants que necessita Catalunya: resoldre les conseqüències socials i econòmiques de la crisi i posar solució al conflicte polític”.

 

 

En aquesta línia, Jordi Sànchez ha reiterat que només “l’amnistia resoldrà el problema” perquè l’indult és una mesura “d’abast molt limitat” perquè deixaria fora a les més de 2.800 persones que pateixen la repressió de l’estat espanyol. “Si hi ha voluntat d’abordar el conflicte per part de l’executiu espanyol, cal passar pàgina de la repressió col·lectiva que hi ha en aquest país, dels centenars i milers de persones que estan encausades. Aquesta és la reflexió que cal que faci el Govern espanyol si realment es vol abordar i amb garanties de solució el conflicte polític entre Catalunya i Espanya”, ha sentenciat.

 

 

Barcelona, 16 de febrer de 2021