Jordi Sànchez: “Aquesta setmana hem perdut una nova oportunitat per fer valdre la força de les urnes”

Junts per Catalunya ha celebrat l’acte “Preparats a Girona”, dins del circuit d’una cinquantena d’actes que la formació farà per tot el territori

 

 

Junts per Catalunya ha celebrat aquest diumenge 31 d’octubre a Girona el segon acte polític “Junts, Per Catalunya”, que forma part d’una cinquantena d’actes que farà Junts arreu del país, fins al juliol del 2022, sota el lema “Junts, per Catalunya”, juntament amb el concepte “Preparats”. L’objectiu de la campanya és ser la primera força municipalista per tirar endavant el projecte polític de la independència. 

A l’acte hi han participat el secretari general, Jordi Sànchez; el conseller, Josep Rull; la consellera de Recerca i Universitats del Govern de Catalunya, Gemma Geis; la presidenta del Consell Nacional i alcaldessa de Vic, Anna Erra; i l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas. Així com també hi han assistit  l’alcalde de Cassà de la Selva, Robert Mundet, el senador Josep Maria Cervera i Jami Matamala, i els diputats Francesc Ten, Judith Toronjo, Salvador Vergés, David Saldoni, Ferran Roquer i Antònia Batlle. 

El secretari general, Jordi Sànchez, ha traslladat durant l’acte que “aquesta setmana una part de l’independentisme ha renunciat a la unitat per condicionar les polítiques de l’estat central” i ha lamentat “tornar a regalar al PSOE i Podemos l’oportunitat d’ignorar les necessitats del país. Hem cedit gratuïtament uns vots que serviran per incomplir les promeses de manera sistemàtica”.

La consellera Gemma Geis ha refermat el compromís de Junts per Catalunya amb la independència i, en la mateixa línia que el secretari general, ha lamentat que “la força del 52% independentista” no hagi anat de la mà, com sí que ho inclou “l’ADN de Junts per Catalunya, que és anar tots junts, sense dretes, ni esquerres, ni lliçons.” 

D’altra banda, el conseller Josep Rull, ha assegurat que Junts per Catalunya “és el partit de la suma” i ha volgut posar en valor, a la ciutat de Girona, la figura del president Carles Puigdemont: “Som el partit del president Carles Puigdemont i Casamajó. Si la dignitat es pot fer tangible, és de la mà del que representa el president. Ell representa el patrimoni del conjunt de la nació”. Els assistents ho han reconegut amb aplaudiments.

Al seu torn, la presidenta del Consell Nacional i alcaldessa de Vic, Anna Erra, ha manifestat que “Junts és un partit jove que té clar que vol ser generós per sumar el màxim de persones” i ha volgut posar l’accent en la força del municipalisme: “El millor que podem donar als pobles i ciutats és un país lliure. Volem que més pobles i ciutats se sumin al projecte de Junts”. 

Des de la Plaça de Miquel de Palol, l’alcaldessa Marta Madrenas, ha volgut rebre a tots els assistents a l’acte celebrat en el context de les Fires de Sant Narcís i ha assegurat que a Girona “volem practicar i fer política al servei de la ciutadania i al servei del país, des del món local”. 

Per part de l’alcalde de Cassà de la Selva, Robert Mundet, ha explicat que “Junts representa l’ambició d’un país molt millor del que tenim. No ens hem posat en això per a coses petites. Nosaltres volem un país més just, més solidari i més lliure. I que no ens hagin de renyar des de 500km lluny.”.

Abans de la jornada, els representants de Junts per Catalunya han visitat la fira de mostres al Palau Firal, que és el punt de trobada del teixit empresarial de les comarques de Girona. 

 

 Girona, 31 d’octubre de 2021.