Jordi Sànchez: “Amb aquest Consell Nacional donem el tret de sortida a les eleccions municipals del 2023”

Junts per Catalunya ha celebrat el seu primer Consell Nacional, presidit per Anna Erra, i ha comptat amb la presència de membres del partit, com el secretari general, Jordi Sànchez; el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, i la presidenta Laura Borràs

 

Junts per Catalunya ha donat el tret de sortida avui amb la celebració del seu primer Consell Nacional, fet a l’auditori AXA de Barcelona i que també s’ha pogut celebrar telemàticament. En roda de premsa per valorar la jornada, el secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Sànchez, ha assegurat que el Consell Nacional dona “el tret de sortida” a les eleccions municipals del 2023. Durant la celebració de l’acte, Sànchez ha assegurat que l’homenatge que es poden fer als alcaldes que van poder garantir el referèndum de l’1 d’octubre, és que “anem a totes a guanyar, serem el 2023 la primera formació municipalista de Catalunya”. En aquest sentit, Sànchez ha assegurat que el partit està obert per sumar gent i que l’ADN de Junts “és la lleialtat al que vam viure la tardor del 2017” i ha afegit que tenen un “compromís irrenunciable” a culminar “allò que la repressió de l’Estat no ens va deixar culminar”.

 

En la intervenció, el secretari general ha fet referència a la taula de diàleg, assegurant que a Junts per Catalunya “ens han vetat perquè no volen llum i taquígrafs a la taula diàleg”. En aquest sentit, Sànchez ha insistit una vegada més que “no podem acceptar que aquells que venen negociar amb nosaltres, ens imposin de què parlarem i qui parlarà en nom de l’independentisme. No ho hem acceptat ni ho acceptarem mai”.

 

En les jornades, les propostes portades a votació han tingut més d’un 90% de vots favorables. En roda de premsa, la presidenta del Consell Nacional, Anna Erra, ha valorat positivament les dades, assegurant que això “demostra les ganes de ser un partit amb l’objectiu de ser la primera força per la governança del país”.

El secretari general del partit, Jordi Sànchez, ha afirmat que el Consell Nacional ha servit per enviar un doble missatge, per una banda, refermar el compromís de Junts amb els seus socis de legislatura i el 52% de la majoria independentista al Parlament, per fer acció social. I per altra banda, un missatge adreçat a l’Estat espanyol, que Junts sempre estarà disposada a dialogar i negociar per trobar una solució al conflicte polític, però que “no serà un actor que renunciï a quina és la seva proposta, simplement a canvi de poder aparèixer en una imatge, que és el que en aquests moments està fent Pedro Sánchez”.

 

En el Consell hi han participat diferents membres de Junts com el secretari general, Jordi Sànchez, el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, i la presidenta del Parlament, Laura Borràs. La jornada s’ha celebrat presencialment a l’auditori AXA i també s’ha pogut seguir telemàticament.  El vicepresident Jordi Puigneró en la seva intervenció ha afirmat que Junts és “lleial a totes les persones que dediquin la seva vida a fer la independència de Catalunya”. La presidenta del Parlament, Laura Borràs, en la mateixa línia que el vicepresident Puigneró, també ha refermat el compromís i l’objectiu de Junts per “assolir la independència”, i ha assegurat que “el repte més important és recuperar i dur la iniciativa, mantenir la màxima exigència recordant que el nostre objectiu és assolir la independència, guanyar les eleccions i recuperar l’hegemonia electoral”.

 

Barcelona, 18 setembre de 2021.