Illamola: “La llei espanyola d’Universitats atempta contra l’autonomia universitària catalana”

Junts presenta una esmena a la totalitat a la Llei Orgànica d’Universitats (LOSU)

El model català té una singularitat pròpia i una mirada europea

La diputada de Junts al Congrés, Mariona Illamola Dausà, ha defensat l’esmena a la totalitat presentada per Junts a la Llei Orgànica d’Universitats (LOSU). Un canvi en el sistema universitari ha de servir per posar les bases d’una universitat de futur, promoure la competitivitat, la seva internacionalització i la seva qualitat. La proposta del govern espanyol no té res de tot això”, assegura Illamola.

Des de la Conselleria d’Universitats es lamenta que la proposta no serveixi per fer una universitat més plural i moderna. A banda, Illamola, també assenyala que “la proposta no ve acompanyada d’una dotació econòmica”.Els canvis que es proposen suposaran, com a mínim, una inversió de 67 milions d’euros. Com es finançarà? És molt fàcil legislar obligant a un altre a fer canvis en àmbits que són de la seva competència i dir-li, a més, que els paguis, assenyala la diputada.

El sistema universitari català gaudeix d’una singularitat pròpia i d’una mirada europea i aquesta diferència és precisament la que fa que els centres del país estiguin molt ben situats en els rànquings internacionals. Catalunya també ha desenvolupat una política pròpia de professorat que s’ha demostrat exitosa amb la captació i contractació de professorat d’alt nivell a través del programa Serra Húnter al mateix temps que s’estabilitzava el professorat a través de convocatòries de places pròpies, assenyala Illamola.