Illamola Dausà, sobre la llei d’universitats: “No donarem suport a una llei que les universitats catalanes no podran complir”

“Volem preservar el model universitari català”, assegura la diputada

La diputada, Mariona Illamola Dausà, ha explicat que els canvis introduïts a la llei no han estat suficients. “No podem donar suport a una llei que les universitats catalanes desobeiran, com ja va assenyalar el conseller, Joaquim Nadal”, ha assegurat.

Junts ja va presentar el mes de setembre passat una esmena a la totalitat a la nova llei d’universitats. El sistema universitari català té una singularitat pròpia i una mirada europea i aquesta diferència és precisament la que fa que els centres del país estiguin molt ben situats als rànquings internacionals. “Si es parla de l’exigència de la internacionalització i l’europeïtzació s’ha d’apostar per un model d’universitat plural. Es perd una oportunitat per acostar-nos a Europa”, ha lamentat la diputada.
Illamola Dausà ha incidit en el fet que si es manté que la majoria de professors universitaris han de ser funcionaris, es dinamita un dels pilars del model català. “Per això proposàvem que la majoria del professorat fos permanent, i que cada universitat decidís si laboral o funcionari, això seria una autonomia universitària real”.

Per últim, Illamola Dausà ha criticat que les noves obligacions de la llei universitària no van  acompanyades d’una partida econòmica i no solucionen  les demandes econòmiques de les universitats. “Estem encara (i des de fa anys), esperant el traspàs efectiu de les beques…”, ha reclamat la diputada.