Illamola Dausà a Marlaska: “Repeteixen que són un estat democràtic i de dret i no ho són”

“L’estat espanyol ha de respectar el dret internacional”, afirma la diputada sobre els fets de Melilla

“Diuen que l’estat espanyol salva vides i és evident que no és així”, assegura Illamola Dausà

La diputada de Junts per Catalunya al Congrés Mariona Illamola Dausà ha retret aquest dimecres al ministre de l’Interior que “repeteixen que són un estat democràtic i de dret i no ho són” arran dels fets de la tanca de Melilla ocorreguts el passat 24 de juny.

Illamola Dausà ha criticat l’actuació de l’estat espanyol. “S’ha de respectar el dret internacional”, ha assegurat la diputada, que ha recordat que els fets van provocar, segons dades oficials, la mort de 23 persones i la desaparició de 77 persones. A més, les xifres revelen que hi va a ver 470 devolucions en calent. La resta, van ser deportats. “El dret internacional prohibeix les devolucions a països no segurs. Considera que Marroc és un país segur? Diuen que Espanya salva vides, si mirem els fets de Melilla és evident que no és així”, ha reblat la diputada, que ha preguntat al ministre si Espanya i el Marroc es coordinen per vulnerar el dret internacional.

Illamola Dausà ha lamentat la gestió que ha dut a terme l’estat espanyol en els fets de la tanca de Melilla. “La clau és que la Unió Europea ha de buscar alternatives a la migració irregular. S’han preguntat per què les persones posen en risc les seves vides? Fugen perquè no tenen més alternatives”, ha assegurat la diputada.