Illamola Dausà a Marlaska: “Qui mana al Regne d’Espanya?”

“Hi ha una descoordinació i encreuament de poders inaudit en el que hauria de ser un Estat de dret” ha advertit

 

La diputada de Junts per Catalunya al Congrés Mariona Illamola Dausà ha retret aquest dimecres a ministre de l’Interior que “hi ha independentistes acusats de terrorisme per formar part d’un CDR, per enviar missatges informant de manifestacions o participar en un concert celebrat a la frontera. No poden els independentistes, pel fet de ser-ho, exercir el seu dret de protesta o tenir determinats productes a casa?“, ha dit la diputada, que ha recordat que “ser independentista i lluitar pacíficament per la independència del teu país, per una Catalunya lliure, no és sinònim de ser terrorista ni ha de ser perseguit“.

 

Illamola Dausà ha lamentat que hi hagi persones a qui, pel fet de ser independentistes, se’ls prejutja i s’elaboren informes falsos. “Creu vostè que tots els informes de la Guàrdia Civil són certs? I la Fiscalia, que ja sabem de qui depèn?“, ha preguntat, alhora que ha advertit: “Jo mateixa he enviat missatges informant de manifestacions, on hi participo, tinc a casa productes per matar males herbes; sóc independentista i no sóc terrorista “.

 

La diputada ha preguntat al ministre si el van informar prèviament de la detenció del president i eurodiputat Puigdemont a l’Alguer: “Va mantenir algun contacte amb el president Pedro Sánchez, el Rei o amb alguna altra alta autoritat entre dijous i dissabte passat? Manté que la informació a les autoritats italianes va ser lliurada per les autoritats belgues, tal qual ha estat publicat en diversos mitjans? “, Ha reiterat la diputada, abans d’insistir: “Qui mana al Regne d’Espanya? Perquè sembla que hi ha una descoordinació i encreuament de poders inaudit en el que hauria de ser un Estat de dret“.

 

 

 

 

Madrid, 29 de setembre de 2021