Francesc Ten: “És el moment de fer pinya per la llengua amb un gran pacte polític i social que preservi la immersió lingüística”

El diputat de Junts assegura que la sentència del Tribunal Suprem és un atac al gran consens social i polític que va fer possible la LEC i el paper que dona al català dins del sistema educatiu

 

“És el moment de fer pinya per la llengua, l’aprovació d’aquests pressupostos permetrà avançar en el Pacte Nacional per la Llengua, un gran pacte polític i social que creiem que ha de preservar la immersió lingüística, creada en uns moments de consens”, ha alertat el diputat del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Francesc Ten, en la seva intervenció en la Comissió de Cultura al Parlament. Ten ha assegurat que la sentència del Tribunal Suprem és un atac al gran consens social i polític que va fer possible la LEC i el paper que dona al català dins del sistema educatiu.  

 

D’altra banda, Ten ha manifestat que cal tornar a defensar que l’autoritat educativa a Catalunya en el marc de les seves competències exclusives és la Generalitat. “Que aquesta sentència del Suprem vulgui ser la fi de la immersió lingüística no ens impedirà d’insistir en la nostra lluita parlamentària, política i de mobilització pel català. La llengua no es toca i a Catalunya, l’escola, en català”, ha dit Ten.