Francesc de Dalmases: “La sentència del Suprem sobre immersió vulnera els compromisos internacionals d’Espanya”

El diputat de Junts ha assegurat que la decisió del Tribunal Suprem sobre la immersió a les escoles “no és una sentència aïllada”

 

El diputat de Junts, Francesc de Dalmases, ha assegurat avui al ple del Parlament que “la sentència del Suprem sobre immersió vulnera els compromisos internacionals d’Espanya”. En una interpel·lació al Govern sobre la preservació de drets en el marc de les institucions europees, Dalmases ha assenyalat que l’estat espanyol “ha bloquejat fins a 16 vegades la petició d’oficialitat del català a Europa”, raó per la qual “no ens podem expressar en català davant les institucions i organismes europeus”. Segons Dalmases, això representa una conculcació els drets lingüístics i contradiu la normativa europea, ja que “Espanya va signar la Carta europea de les Llengües Regionals o Minoritàries, la CELROM”. La CELROM  “parla explícitament de fer possible l’educació en llengües regionals i/o minoritàries. És a dir, la sentència del Suprem sobre immersió vulnera els compromisos internacionals d’Espanya”, ha afegit.

 

El diputat ha recordat que la decisió del Tribunal Suprem sobre la immersió a les escoles “no és una sentència aïllada” i que “l’estat espanyol és campió mundial d’incompliments amb Europa, i de legislar i sentenciar contra la llengua”.

“A Europa, el català és una anormalitat per l’acció de l’Estat. Anormalitat a la qual només posarem fi amb l’establiment d’un Estat europeu independent”, ha clos Francesc de Dalmases.

 

Barcelona, 30 de novembre de 2021