Elsa Artadi: “Volem tancar un bon acord de legislatura que doti d’estabilitat el futur Govern”

Junts celebrarà un congrés extraordinari per escollir la presidència del Consell Nacional i el Defensor de les persones afiliades el proper 7 i 8 de maig

 

 

La portaveu de Junts, Elsa Artadi, ha remarcat, en una roda de premsa posterior a la reunió de l’executiva, que des del partit s’està treballant per “tancar un acord al més aviat possible, però ha de ser un bon acord de legislatura, que doti d’estabilitat el futur Govern”. La portaveu ha remarcat la importància d’anar a un debat d’investidura amb un acord “el més precís possible, per avançar en el futur pla de govern, en una legislatura, i preveure i acordar elements que no distorsionin la feina de Govern”. Així ha explicat Artadi la situació de les negociacions amb ERC amb qui estan “aterrant i concretant” tots els detalls.

En aquest sentit, la portaveu ha reiterat la voluntat de Junts d’arribar a una entesa amb les formacions independentistes del Parlament de Catalunya que permeti dotar “d’estabilitat a la legislatura del 52% de vot independentista, que ha de fer front a la triple crisi i a les diferents transformacions que el país ha d’afrontar” i ha recordat que des del primer moment, el mateix 14-F, Junts es va posar a disposició d’ERC per treballar en aquesta direcció. “Volem donar confiança a la ciutadania, ens prenem les negociacions amb tota la seriositat i amb tota la responsabilitat, amb la màxima intensitat, esforç i dedicació”, ha assenyalat.

 

 

D’altra banda, Artadi ha explicat que el proper 7 i 8 de maig Junts celebrarà un congrés extraordinari per escollir la presidència del Consell Nacional i el Defensor de les persones afiliades. En aquest procés d’elecció d’aquests dos càrrecs, que comença a partir del dimecres 14 d’abril, hi podran participar totes les persones afiliades amb una antiguitat de 6 mesos i es demana un mínim de 300 avals de 5 vegueries diferents per poder presentar-se. Segons marca la ponència organitzativa, en aquest procés els afiliats només podran avalar una de les candidatures.

 

Barcelona, 12 d’abril de 2021