Elsa Artadi: “Un govern independentista és l’únic que té una majoria assegurada i l’únic que pot fer avançar cap a la independència. És el que va votar la ciutadania el 14-F”

 

 

La portaveu de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, ha remarcat que “un govern independentista és l’únic que té la majoria assegurada, és l’únic que garanteix l’aplicació del mandat electoral del 14-F i és l’únic que permet avançar cap a la independència” i ha assegurat que “qualsevol altra fórmula que no sigui aquesta, no tindrà l’estabilitat que el país necessita per sortir de la crisi”. Artadi n’ha parlat aquest dilluns, en una roda de premsa telemàtica, en què també ha demanat als partits independentistes “actuar amb responsabilitat” i fer valdre els resultats històrics de l’independentisme, que va superar el 50% de vots per primera vegada en unes eleccions al Parlament de Catalunya. En aquest sentit, la portaveu ha afegit que cal un acord de legislatura que abasti tots els àmbits institucionals per “donar coherència a l’estratègia compartida de l’independentisme” i es pugui avançar en bloc cap a la república catalana.

“És la primera vegada que l’independentisme obté una victòria en vots en unes eleccions al Parlament i la majoria absoluta inèdita i més àmplia que mai de 74 diputats”, ha explicat i per això ha emplaçat ERC i la CUP a “assentar les bases d’un acord sòlid”, que concreti les passes a seguir i les implicacions que ha de tenir el fet d’haver superat aquest 50% dels vots independentistes.

 

Protestes contra la detenció de Pablo Hasél

La portaveu de Junts per Catalunya ha criticat la detenció del raper Pablo Hasél com a conseqüència d’un codi penal “que contempla com a delicte fets que no haurien de ser mai delicte; que protegeix abans una monarquia corrupta que la llibertat d’expressió, per tant, drets fonamentals, no és la primera vegada”.  Per això ha lamentat que Pedro Sánchez i Pablo Iglesias “no hagin impulsat les reformes que són necessàries”. “La seva irresponsabilitat política, la seva deixadesa de funcions i covardia política fan que persones com Pablo Hasél o Josep Valtonyc hagin de viure aquesta situació”, ha lamentat.

 

 

Finalment, ha condemnat els incidents que s’han produït aquesta última setmana a diversos punts del territori durant les protestes contra la detenció de Hasél. Artadi ha defensat el dret a la llibertat d’expressió, però ha subratllat que l’actuació d’alguns “grups minoritaris” l’únic que provoquen és una “deslegitimació de la protesta”, així com algunes de les actuacions policials, “amb resultats inacceptables com la jove que ha perdut un ull aquesta setmana passada”. Per això ha emplaçat les forces del Parlament a crear una comissió d’estudi sobre el model d’ordre públic.

 

Barcelona, 22 de febrer de 2021