Elsa Artadi: “La proposta de reforma del Codi Penal és una pastanaga del govern de Pedro Sánchez perquè l’independentisme aprovi els pressupostos”

Junts per Catalunya aposta per l’abolició del delicte de sedició i insta a una solució política global del conflicte que passa per l’exercici del dret d’autodeterminació i l’amnistia

La vicepresidenta de Junts per Catalunya Elsa Artadi ha assegurat que “la proposta de reforma del Codi Penal és una pastanaga que posa el govern de Pedro Sánchez perquè l’independentisme aprovi els pressupostos” i que el que cal fer és abolir el delicte de sedició. En una roda de premsa telemàtica de Junts per Catalunya, Artadi ha recordat que a el Govern segueix patint la repressió i que a Catalunya no s’ha recuperat la democràcia plena i que és una solució que “pretén donar estabilitat a un govern espanyol que ha seguit aplicant la repressió a Catalunya”“La realitat és que el Govern, des de principis d’any, té menys competències i menys recursos”, ha reblat, recordant també la possible inhabilitació del president Torra. 

Per això, la vicepresidenta del partit ha assegurat que cal posar una solució política global al conflicte entre Catalunya i Espanya sobre la taula: “Durant els últims 3 anys no hem sentit cap proposta del govern espanyol que doni resposta als anhels de l’independentisme”. Elsa Artadi ha subratllat l’exercici del dret a l’autodeterminació i l’amnistia formen part d’aquest solució global.

Pel que fa al Congrés de Junts per Catalunya i el procés per redactar les ponències organitzativa i política, Elsa Artadi ha explicat que els afiliats han registrat més de 800 esmenes per cadascun dels textos la qual cosa “significa que el partit el construïm entre tots”. Fins al 3 d’octubre es valoraran les esmenes i es faran les votacions finals dels textos. La vicepresidenta de Junts també ha comunicat s’ha fet l’encàrrec per elaborar el reglament d’elecció dels representants de vegueries i comarques, i de districtes de Barcelona. L’objectiu és que Junts per Catalunya disposi a partir del 3 d’octubre d’un reglament tancat.

Barcelona, 21 de setembre de 2020