Elsa Artadi: “La llei d’amnistia és viable si hi ha voluntat política. La negativa del PSOE és un prova de la falta d’intenció dels socialistes per resoldre el conflicte”

 

La portaveu Elsa Artadi mostra preocupació perquè la nova crisi del sistema polític espanyol no sigui una “nova excusa” de l’executiu de Pedro Sánchez per no afrontar la resolució del conflicte polític amb Catalunya

Junts per Catalunya ha registrat aquest dilluns al matí, amb la resta de formacions independentistes al Congrés dels Diputats, i juntament amb el suport actiu de les entitats sobiranistes, un projecte de llei en defensa de l’amnistia a l’estat espanyol. La portaveu de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, ha assegurat que és un projecte de llei “viable” si Pedro Sánchez i el PSOE té voluntat política per aprovar-lo. “Requereix les mateixes majories que li va servir a Sánchez per la investidura i per aprovar els pressupostos generals de l’Estat, i addicionalment comptarà amb el suport de Junts i també de la CUP”, ha remarcat.

En aquest sentit, Artadi ha reafirmat la voluntat de Junts per aprovar aquest projecte de llei perquè, ha dit, “és l’única solució d’aquesta causa contra l’independentisme que afecta a més de 3000 persones. Recordem que és un número de represaliats que puja cada dia més, ho vam veure la setmana passada”. La portaveu de Junts també ha lamentat que el secretari d’Organització del PSOE i ministre de Transports, José Luís Ábalos, s’hagi manifestat en contra de la proposta “sense ni tan sols haver-la estudiat, una mostra de la deriva del socialisme espanyol i català de manca de voluntat de resoldre el conflicte”.

 

 

Crisi del sistema polític espanyol

Artadi també ha valorat la decisió de Pablo Iglesias d’abandonar l’executiu de Pedro Sánchez i ha mostrat preocupació perquè aquesta crisi del sistema polític espanyol “no sigui una nova excusa” per no per no afrontar la resolució del conflicte polític amb Catalunya. “Aquestes noves incerteses, la transformació del Govern, que no sabem si això va lligat a un nou calendari electoral a finals d’any, serveixi d’excusa i de coartada de Pedro Sánchez per no fer el que fa temps que promet, però que a l’hora de la veritat que no passa: buscar una solució política i democràtica pel conflicte de Catalunya amb l’Estat espanyol”, ha reblat finalment.

 

Constitució del Consell Nacional de Junts

El partit segueix amb el seu procés de desplegament i ha engegat aquest dilluns al matí el procés per constituir el Consell Nacional de Junts, “un òrgan que és fonamental per la validació d’acords i d’iniciatives que es facin des de l’executiva i l’estratègia del partit”, ha dit la portaveu, finalment.

 

Barcelona, 15 de març de 2021