Elsa Artadi insisteix que l’amnistia és “l’única solució política davant la repressió imparable” de l’estat per l’1-O

La portaveu de Junts anuncia que Anna Erra optarà a la presidència del Consell Nacional i Josep Pagès i Nereida Edo, a Defensor de la persona afiliada, després d’obtenir els avals requerits

La portaveu de Junts, Elsa Artadi, ha denunciat que “no hi ha cap canvi en la repressió de l’estat. La repressió contra els líders polítics de l’1Oct segueix imparable”, després que el passat divendres quan el Tribunal de Comptes va citar 36 polítics i funcionaris de la Generalitat de Catalunya per reclamar les despeses que havia fet el Govern des del 2011 i el 2017 en tot el que té a veure amb la política exterior. “Veiem que aquesta és la manera de negociar de l’Estat espanyol, veiem que aquesta és la proposta de l’Estat espanyol per Catalunya”, ha dit. Per això, la vicepresidenta del partit ha tornat a reclamar unitat d’acció de l’independentisme com a reacció a aquests embats i ha reiterat que “l’única solució política és l’amnistia, una amnistia que ha de servir per tothom: no només per les persones que estan a presó, sinó també per totes les persones represaliades”.

 

 

Pel que fa a les negociacions amb ERC per arribar a un acord de Govern, Artadi ha reiterat el compromís de Junts per arribar a un bon acord de legislatura i lamenta que ERC “tingui un doble discurs” i que s’estigui avançant amb els grups de treball sectorials i es posin ultimàtums al mateix temps.

 

S’inicia la campanya per a la presidència del Consell Nacional i el Defensor de l’afiliat del partit 

Elsa Artadi ha anunciat que Anna Erra optarà a la presidència del Consell Nacional i Josep Pagès i Nereida Edo, a Defensor de la persona afiliada, després de superar els avals requerits per a concórrer a la campanya per sortir escollit, tal com marca el reglament. Les votacions es faran en proper Congrés Extraordinari que se celebrarà els propers 7 i 8 de maig. Després del Congrés està previst iniciar el procés per escollir els membres que formaran part del Consell Nacional, amb la presentació de les candidatures d’aquelles persones afiliades que en vulguin optar a formar-ne part, més enllà dels membres nats. El primer Consell nacional de Junts està previst que pugui consituir-se a finals de juny.

D’altra banda, Elsa Artadi també ha anunciat que la direcció del partit ha acordat proposar la continuïtat de Josep Lluís Cleries i d’Assumpció Castellví, com a senadors designats pel Parlament de Catalunya.

 

Barcelona, 26 d’abril de 2021