Elsa Artadi assegura que els indults serien una solució “personal” pels presos polítics però que la solució al conflicte passa per l’exercici del dret d’autodeterminació

Junts per Catalunya escull els 92 membres del Consell Nacional del partit i preveu convocar la primera reunió de l’organisme a mitjans o finals de juliol

 

 

La portaveu de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, ha assegurat que els indults són una solució “personal” pels presos polítics “que fa massa temps que són a la presó, tres anys i mig d’una presó injusta”, però ha situat l’amnistia com “l’única solució que afecta els més de 3.300 represaliats”, perquè, ha dit, l’indult no resol el conflicte polític que hi ha entre Catalunya i Espanya. Artadi ha deixat clar que el conflicte polític vol una solució política que “passa per l’exercici dl dret a l’autodeterminació” i que “davant la repressió, l’única solució és l’amnistia”.

En una roda de premsa telemàtica posterior a la reunió de l’executiva de Junts per Catalunya, Artadi ha evitat entrar en especulacions sobre com podrien ser els indults després que diversos mitjans hagin apuntat com es resoldria: “No volem entrar en les fórmules imaginatives que està volent trobar Pedro Sánchez per mirar de tapar el desastre, l’aberració i la vergonya a nivell europeu de la sentència del Tribunal Suprem”. Sobre la taula de diàleg, la portaveu del partit ha assenyalat que cal “anar-hi amb voluntat política negociadora” i per això ha emplaçat Pedro Sánchez “per tenir alçada política, que escolti la majoria de Catalunya, el 80% que vol amnistia i exercici del dret a l’autodeterminació”.

 

 

Junts per Catalunya escull els consellers nacionals i organitza el Grup parlamentari

El partit ha escollit els 92 consellers nacionals que formaran part de l’organisme després de fer una consulta a 42 comarques i els 10 districtes de Barcelona. Artadi ha celebrat “la bona participació” a les diferents circumscripcions, que en molts casos ha estat de més del 50%: “Ha estat un exercici de democràcia saludable”. Una vegada escollida la presidència del Consell Nacional i els 92 consellers que formaran part d’aquest òrgan, el partit preveu convocar la primera reunió a mitjans o finals de juliol, coincidint amb el primer aniversari de la constitució del Junts per Catalunya com a partit.

L’Executiva també ha acordat proposar de nou Albert Batet com a president del Grup parlamentari i “aprofitar la seva experiència i el seu lideratge en els darrers dos anys”. Està previst que al llarg d’aquesta setmana s’acabi de nomenar la resta d’estructura directiva del grup.

 

Barcelona, 31 de maig de 2021