Elsa Artadi: “Agraïm a la presidenta Borràs la renovació que s’ha fet des del Parlament i la feina per incrementar la transparència, que fins ara no s’estava fent”

La portaveu i vicepresidenta de Junts, Elsa Artadi, considera que la tasca que està duent a terme la presidenta Borràs és “exemplar” 

 

La portaveu i vicepresidenta de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, ha agraït la tasca que està duent la presidenta Laura Borràs per la “renovació que s’està fent al Parlament i la feina de transparència que fins ara no s’estava fent, per poder avançar en termes de racionalitat i austeritat”. La formació ho qualifica de “feina exemplar” i que la presidenta està seguint els tres compromisos de la seva presa de possessió: transparència, racionalitat i austeritat. La portaveu considera que l’arribada de Borràs a la presidència del Parlament suposa “un canvi radical” en aquesta qüestió, però també en la defensa dels diputats, i dona un missatge de capteniment respecte a la situació del 2008 i que fins ara no s’havia adreçat. “La situació ara mateix és redreçar-ho de cara al futur, cosa que no havia fet cap president del Parlament fins ara”, ha afirmat Artadi

La portaveu i vicepresidenta de Junts, Elsa Artadi, ha fet una valoració positiva del Consell Nacional celebrat el passat dissabte, on es va aprovar el reglament de primàries per les eleccions municipals del 2023. La portaveu ha afirmat que l’objectiu per les eleccions municipals és “presentar el nombre més gran de llistes i guanyar-les, que no es perdi cap vot independentista de cara a la millor gestió possible”

En altres qüestions d’actualitat, Junts segueix dient no a la reforma laboral. Artadi ha afirmat que la formació està treballant en iniciatives i millores per a les PIMEs, reunint-se amb la Intersindical i PIMEC i s’està treballant en teixir grups de treball amb els partits independentistes a Madrid. 

Sobre la reforma dels autònoms, Artadi ha denunciat que amb aquesta reforma en alguns casos els autònoms hauran de pagar més del 30% dels seus ingressos i ho ha comparat amb països com Alemanya, on no es paga per ingressos menors de 1.700€ mensuals o Holanda, on es paga 50€ al mes més la mútua. Per això afirma que es ‘carreguen’ la competitivitat. 

En relació de l’excomissari Villarejo, la portaveu ha posat en valor la feina que Junts ha fet des de Barcelona fins Europa per esclarir la veritat sobre els atemptats del 17-A. Artadi ha denunciat que encara no s’hagi obert una investigació per aclarir la veritat dels fets: “hi ha un núvol de dubtes i manca de transparència que s’ha de resoldre. És una necessitat per la societat catalana i barcelonina saber què ha passat i aportar llum”

 

Barcelona, 17 de gener de 2022.