Diputats de Junts per Catalunya

Els diputats de Junts per Catalunya a Lleida es reuneixen per preparar l’inici del nou curs polític al Parlament

Els diputats de Junts per Catalunya a Lleida es reuneixen per preparar l’inici del nou curs polític al Parlament

 

Els diputats de Junts per Catalunya a la demarcació de Lleida han celebrat avui una reunió amb el president del Grup parlamentari, Albert Batet, per preparar l’inici del nou curs polític al Parlament, que començarà el dimarts 28 de setembre amb el Debat de Política General. Per això, han fixat eixos de treball sobre els reptes i les necessitats de les comarques de Ponent des d’un punt de vista econòmic, social i cultural.

Les Borges Blanques ha estat el municipi on el president del grup parlamentari, Albert Batet, ha presidit la reunió amb els diputats de la demarcació de Lleida, Alt Pirineu i Aran Ramon Tremosa, Cristina Casol, Jordi Fàbrega, Anna Feliu i Joan Carles Garcia. Una reunió que ha servit per marcar quina ha de ser l’estratègia del grup parlamentari de Junts per Catalunya a la demarcació durant aquest curs polític.

En aquest sentit, s’han tractat temes com la candidatura de Catalunya als Jocs Olímpics d’hivern. “Una candidatura que il·lusiona molt al Pirineu i que cal treballar per garantir que sigui un èxit” ha afirmat el president del Grup parlamentari. A més, també han abordat la reforma de la política agrària comuna o la millora de les infraestructures de la demarcació. “Ens cal estar atents a les demandes del territori per recollir les seves propostes i preocupacions per a donar-hi resposta des del Parlament de Catalunya” ha explicat Batet.

Batet ha refermat el compromís de Junts amb la demarcació de Lleida. “Hem de crear oportunitats arreu del país per garantir que tothom pugui desenvolupar el seu projecte vital i professional, visqui a on visqui. En aquest sentit ha manifestat que “calen polítiques transversals en el món rural que abordin les necessitats actuals per desenvolupar projectes de vida i futur. Ha destacat també la importància d’impulsar les infraestructures digitals per assegurar la connectivitat com a “motor de desenvolupament econòmic” i aconseguir una major “cohesió territorial”. A parer seu, “el Parlament ha de prendre decisions que no donin l’esquena a pobles i comarques”. “Catalunya avança, si els seus pobles i comarques avancen”.

Abans de la reunió, els diputats han visitat el mercat i l’Ajuntament de Cervera, juntament amb el tinent d’alcalde, Ramon Augé; l’alcalde d’Estaràs, Jaume Trilla; el cap de la vegueria de Junts per Catalunya les Terres de Lleida, Eloi Bergós; i la secretària d’organització a la vegueria, Lídia Aixalà.

Després, a les Borges Blanques, han estat acompanyats de l’alcaldessa, Núria Palau; i del president del Consell Comarcal de les Garrigues, Jaume Setó.

Aquesta trobada s’emmarca en un seguit de visites territorials que el president del Grup parlamentari està duent a terme arreu del país. En les pròximes setmanes, es reunirà amb diputats de les demarcacions de Tarragona, Girona i Barcelona.

Les Borges Blanques, 17 de setembre de 2021