Els afiliats de Junts per Catalunya avalen amb un 83% dels vots l’acord de govern amb Esquerra Republicana

El president del Grup parlamentari i la portaveu, Albert Batet i Gemma Geis, traslladen a la presidenta Borràs el vot de Junts a la investidura de Pere Aragonès

Els afiliats de Junts per Catalunya han avalat amb un 83% dels vots (3.364 vots) l’acord de govern entre Junts per Catalunya i Esquerra Republicana. Un 17% de les persones que han participat en la consulta (689 persones) han emès un vot contrari a l’acord. En la consulta telemàtica que s’ha celebrat entre ahir dimarts i aquest dimecres han participat un total de 4.053 persones (un 62,18 % del cens, que era de 6.528 persones). D’aquesta manera, els afiliats de Junts per Catalunya han avalat àmpliament l’acord de legislatura entre les dues formacions que havia aprovat per unanimitat i proposat l’Executiva del parit. 

Una vegada coneguts els resultats, el president del Grup parlamentari, Albert Batet, i la portaveu, Gemma Geis, s’han reunit amb la presidenta del Parlament, Laura Borràs, en la roda de consultes per proposar un candidat a la presidència de la Generalitat. En la trobada els representants de Junts han traslladat a la presidenta els resultats de la votació i l’ampli aval de les bases a l’acord, així com el suport del grup parlamentari de Junts per investir Pere Aragonès president de la Generalitat. 

Barcelona, 19 de maig de 2021