El vicepresident Puigneró i el conseller Argimon presenten ‘La meva Cartera’, el ‘wallet’ digital de Catalunya per portar les targetes al mòbil

El ‘wallet’ s’estrenarà el 27 de setembre amb la targeta sanitària i s’hi afegiran la resta de títols de la Generalitat 

La voluntat és que tambe s’hi puguin incorporar targetes i carnets de tercers

 

El vicepresident Jordi Puigneró i el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, han presentat avui el ‘wallet’ català: ‘La meva Cartera’. A partir del 27 de setembre, els catalans i les catalanes ja podran tenir la tareta sanitària individual al mòbil i utilitzar-la per identificar-se a les farmàcies i progressivament als diferents centres sanitaris. 

La targeta sanitària és el primer títol que incorpora ‘La meva Cartera’, a més d’aquest tindrà tenir tots els títols, carnets i permisos de la Generalitat. La voluntat és que també acabi incorporant targetes i carnets de tercers. 

Aquesta aplicació neix amb la voluntat de ser el ‘wallet de Catalunya’. Durant la presentació, el vicepresident ha afirmat que aquest wallet “representa cadascuna de les nostres identitats en l’ús quotidià” i ha destacat que “tothom podrà identificar-se digitalment davant de tercers d’una manera fàcil, còmoda i segura” i l’ha definit com “un projecte de país que ens apropa a la idea de nació digital del segle XXI”.

El conseller Argimon, per la seva part, ha explicat que el moneder digital començarà per les farmàcies. També ha recalcat que la targeta sanitària individual (TSI) és la que més s’utilitza i en aquest sentit, ha afirmat que el moneder digital “serà un servei molt útil”. A més, s’ha mostrat convençut que “com tota transformació digital, esdevindrà la nostra eina habitual”. “Catalunya és un país capdavanter en el món de la digitalització”, ha reblat el conseller.

 

Com tenir ‘La meva Cartera’ al mòbil

Per poder tenir l’aplicació primer cal accedir al web lamevacartera.gencat.cat des del mòbil. Des d’allà, crear un accés directe en forma d’icona a la pàgina d’inici del telèfon. Un cop dins l’aplicació, quan s’hagi acceptat el tractament de les dades personals, cal identificar-se amb un certificat digital idCAT Mòbil o un altre sistema compatible. Un cop identificat, les targetes disponibles es descarreguen i ja es poden utilitzar. L’aplicació, a més, ofereix el sistema de protecció del mòbil com el pin o el Face ID. 

 

 

Barcelona, 22 de setembre de 2022.