El Vicepresident Puigneró acorda amb l’Ajuntament de Barcelona desenvolupar un hub digital i audiovisual en l’àmbit de les Tres Xemeneies del Besòs

La Generalitat entra al Consorci del Besòs perquè aquest ‘hub’ sigui de referència europeu

 

La Generalitat de Catalunya entra al Consorci del Besòs per desenvolupar un hub digital i audiovisual en l’àmbit de les Tres Xemeneies. En un acord entre el vicepresident Jordi Puigneró i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s’ha acordat impulsar entre ambdues institucions dur a terme una transformació integral que generi un hub digital i audiovisual en l’àmbit de les Tres Xemeneies del Besòs, un gran parc d’habitatge públic, un gran parc urbà i totes aquelles actuacions que facilitin la transformació del riu en un dels eixos estratègics de la regió metropolitana de Barcelona. 

L’anunci de l’arribada de diversos cables submarins a Catalunya i la creació del Port Digital de la Mediterrània presentat pel Vicepresident Puigneró és un dels factors clau per al desenvolupament digital de l’entorn de les Tres Xemeneies.

L’objectiu és aconseguir que aquest ‘hub’ sigui de referència europeu i donar un impuls estratègic a la industria audiovisual catalana i a l’ecosistema digital i d’innovació de Barcelona. És un entorn estratègic ple d’oportunitats digitals, econòmiques i culturals, i una de les àrees més denses de tot el país i amb més necessitats socials. 

Avui els sectors digital i audiovisual a Catalunya són dos dels àmbits econòmics més dinàmics i generadors i captadors de talent a Catalunya. El sector digital agrupa 17.000 empreses i és un dels sectors amb més creació de llocs de feina ja que creix en ocupació un 10% cada any. El sector audiovisual català concentra 1.105 empreses que facturen 6.702 M€ i ocupen 26.651 persones. 

La Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona es comprometen a treballar per obtenir el finançament necessari, ja sigui amb els fons Next Generation o amb aportacions específiques, per tal de dur a terme les iniciatives més urgents de l’Agenda Besòs, com el trasllat del col·lector del litoral i la reconstrucció del litoral i la descontaminació; actuacions en els polígons del marge dret i ajudes a la rehabilitació de barris al marge esquerre; o l’ampliació del parc fluvial zona Montcada i resoldre ocupacions irregular.

 

Barcelona, 19 de gener de 2022.