El vicepresident Jordi Puigneró lamenta la decisió “unilateral” del govern espanyol de retirar la inversió per a l’ampliació del Prat

Puigneró apunta que aquest anunci és una “deslleialtat” de l’executiu de Pedro Sánchez i impedeix situar Catalunya al segle XXI, amb un aeroport intercontinental

 

El vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, ha lamentat la decisió “unilateral” del govern espanyol de retirar la inversió de 1.700MEUR que s’havien de destinar a l’ampliació de l’aeroport del Prat. En una roda de premsa des de Brussel·les, Puigneró ha lamentat que l’estat espanyol falli i incompleixi de nou amb Catalunya, en el que suposa una “deslleialtat” de l’executiu de Pedro Sánchez als acords arribats entre el Govern i la ministra espanyola de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana el passat 2 d’agost. “Era un acord molt bo pel país, era un win-win per Catalunya, que deia sí a un hub intercontinental i que blindava la preservació de la Ricarda”, ha exhortat Puigneró.

 

 

“Nosaltres ens hem mantingut ferms en l’acord”, ha reiterat el vicepresident durant la roda de premsa i ha assegurat que “no podem avançar cap a un país de progrés si posen permanentment en qüestió infraestructures tan importants com les aeroportuàries a Catalunya.  Per tant, vull lamentar la frivolitat i populisme que, un cop més, han fet molt mal a Catalunya”. És per això, que Puigneró ha manifestat “malestar i enuig per la confusió generada per algunes persones a Catalunya. També ho he traslladat al president de la Generalitat”.

Finalment, el vicepresident ha assegurat que la vicepresidència i Junts per Catalunya defensaran al llarg d’aquesta legislatura unes infraestructures de país “que estiguin a l’alçada d’una econòmica productiva i un sector productiu com el de Catalunya”.

 

Brussel·les, 8 de setembre de 2021