El Senat rebutja la iniciativa de Junts perquè el català sigui oficial a la UE

Josep Lluís Cleries: “No hi ha cap base legal que no permeti a un estat poder declarar més d’una llengua oficial a la UE”

 

La Comissió d’Exteriors del Senat ha tombat la moció de Junts que instava el Govern espanyol a impulsar l’oficialitat de la llengua catalana a la Unió Europea, perquè esdevingui llengua oficial a la comunitat. En aquesta línia, el portaveu de Junts al Senat, Josep Lluís Cleries, ha argumentat que “no hi ha cap base legal que no permeti a un estat poder declarar més d’una llengua oficial a la UE. Per a un Estat plurilingüe com és l’espanyol, hi ha unes llengües oficials que també poden ser-ho a la UE”.

 

Cleries ha retret al PSOE que s’hagi compromès a través de l’“anomenada taula de diàleg” a impulsar la llengua catalana i “no hagi servit per a res”. A més, ha recordat que el ple del Senat va “aprovar fa mes d’un any la presa en consideració d’ una reforma del Reglament per a poder parlar català a la cambra alta i porten prorrogant-la 40 vegades”. “El PSOE, enlloc de fer antipolítica ha de fer política, i en lloc d’estar barallat amb la veritat, cal que compleixi els seus compromisos”, ha assegurat.

Finalment, Cleries ha assenyalat que “que el català sigui oficial a la UE és una manera de respectar la llengua, que no és menys que la llengua castellana, sinó que és igual a les altres llengües”. “El català és la novena llengua més parlada a la UE i la vuitena llengua a internet”, ha conclòs.

 

Madrid, 2 de novembre de 2022