El Senat dona llum verda a què s’executi el Fons COVID gràcies a una moció de Junts

La iniciativa insta el Gobierno a transferir urgentment a Catalunya el conjunt total dotat de 1.600 milions d’euros, tal com es va aprovar i consta als Pressupostos Generals del 2022

 

El Senat ha aprovat aquest dimecres per 139 vots a favor la moció de Junts per Catalunya a través de la qual s’insta el Gobierno a executar la partida pressupostària del Fons COVID, que va quedar aprovada en la llei de Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) per a l’any 2022 (secció 37, servei 01, programa 9210 i article 45) , i a transferir-la a les comunitats autònomes perquè puguin fer front a les conseqüències de la pandèmia. “Necessitem que tots els recursos disponibles es posin a disposició de la recuperació econòmica, sanitària i social, per evitar que la crisi deixi enrere persones i famílies senceres”, ha assegurat la senadora Assumpció Castellví en la seva intervenció al ple. “Una partida per garantir l’estat del benestar i els serveis socials i sanitaris de les comunitats autònomes”, ha afegit.

Castellví ha insistit que “cal impulsar urgentment polítiques actives per facilitar el retorn als nivells de producció i consum previs a la crisi de la COVID-19”. De manera prioritària, la moció de Junts insta el Gobierno a “l’execució d’aquelles partides que contribueixen a la recuperació econòmica, a la contenció del creixement disparat de l’IPC, i també a les que garanteixen l’estat del benestar, comptant sanitat, serveis socials i educació, solidàriament amb les comunitats autònomes i les administracions locals”.

Així mateix, la moció insta a “transferir urgentment a les comunitats autònomes el Fons COVID-19”, dotat amb 9.362 milions d’euros, dels quals 1.600 milions es destinaran a Catalunya, tal com es va aprovar als PGE per al 2022, i que al Congrés van votar-hi a favor 20 forces polítiques. En aquest sentit, la senadora ha fet una crida a la responsabilitat, i ha demanat al “Gobierno més progressista de la història” que executi al màxim els PGE “amb criteris d’eficàcia i eficiència”.

 

Madrid, 11 de maig de 2022