El Senat aprova una moció de Junts per establir un conveni entre l’Estat i Generalitat de Catalunya per la gestió de l’Ingrés Mínim Vital

“Les alarmants dades de pobresa ens reclamen facilitar i simplificar els tràmits administratius per a la sol·licitud de l’Ingrés Mínim Vital, adverteix Cervera

 

El senador de Junts per Catalunya, Josep Maria Cervera, ha aconseguit que s’aprovés aquest dimecres, al Senat, una moció conseqüència de la interpel·lació de fa 15 dies al Ministre Escrivá de manera que el Govern espanyol creï un conveni amb la Generalitat de Catalunya per gestió de l’Ingrés Mínim Vital.

 

Junts ha tingut el suport de la majoria de la cambra per aprovar la moció, incloent-hi una esmena socialista, i ha defensat que davant “les alarmants dades de pobresa”, cal “facilitar i simplificar els tràmits administratius per a la sol·licitud de l’Ingrés Mínim Vital, agilitzant la seva resolució evitant temps d’espera innecessaris”. També ha exigit que el Govern espanyol “garanteixi la transferència a la Generalitat dels mitjans econòmics, materials, humans, tècnics i econòmics necessàries per la correcta gestió d’aquesta prestació”.

 

“La resposta s’ha de donar amb una sola veu, des de la proximitat i de forma àgil, eficient i eficaç”, ha remarcat el senador, perquè “és imprescindible que totes les administracions amb competències en la matèria es comprometin en la lluita contra aquesta xacra”. La finalitat de Junts per Catalunya amb aquesta moció és “ajudar en l’acord entre governs”, però sobretot “ajudar als qui més ho necessiten”.

 

 

 

Madrid, 17 de novembre de 2021