El secretari general Jordi Turull carrega contra la reforma del Codi Penal espanyol i demana el retorn en llibertat del president Puigdemont

Junts per Catalunya celebra el Consell Nacional a El Prat de Llobregat 

Junts per Catalunya ha celebrat el seu cinquè Consell Nacional a El Prat de Llobregat. El secretari general Jordi Turull ha carregat contra la reforma del Codi Penal espanyol pactada entre el govern espanyol i ERC i ha reclamat el retorn en llibertat del president Carles Puigdemont: “no volem cap activista independentista cap nit a la presó. Ni una. I sí Pedro Sánchez, nosaltres també volem que torni el president Carles Puigdemont però amb llibertat i per la llibertat de Catalunya”. En un moment on tots els consellers nacionals s’han posat dempeus per aplaudir i demanar el retorn en llibertat del president Puigdemont. 

Turull ha criticat que “la proposta de reforma del Codi Penal diuen que és per desjudicialitzar però ja se’ls ha vist el llautó. Ens volen vendre gat per llebre. La sedició surt per una porta i la fan entrar per una finestra amb un altre nom”. El secretari general considera que amb la reforma és un intent d’extraditar el president Puigdemont. Per això Junts presentarà “un text alternatiu que derogui de veritat la sedició i que serveixi per deixar de perseguir i criminalitzar les mobilitzacions independentistes”

Turull s’ha mostrat perplex pel suport d’ERC a la reforma i ha criticat el paper del Govern de la Generalitat: “és inaudit i un autèntic despropòsit l’actitud contemplativa i l’aplanament del Govern”

El secretari general ha tornat a insistir en el fet que “urgeix posar en funcionament l’espai estratègic que vulgui avançar cap a la independència i passar a l’acció per culminar el mandat de l’1 d’octubre”. Ha posat de relleu que la força de la gent és imprescindible per culminar la independència i que Junts “no abandonarem la tasca de passar d’un estat en contra a tenir un estat propi”.  

En un àmbit més sectorial, el secretari general ha afirmat que “és un escàndol que no es faci el corredor pel Mediterrani per manca de voluntat de l’estat. Si algú ho compta, hauran trigat menys els romans en fer la Via Augusta que l’estat espanyol en fer el corredor mediterrani”. Turull ha destacat que l’Estat executa a Madrid el 184% del pressupost i  a Catalunya només el 35% i ha criticat “el lamentable funcionament de Rodalies”. També ha lamentat que Catalunya rebi la meitat dels fons Next Generation que li corresponen. 

 

El Prat de Llobregat, 19 de novembre del 2022.