El secretari general Jordi Turull apel·la a la unitat independentista per a recomençar

El secretari general ha impartit la lliçó ‘El catalanisme polític i l’Estat avui’ en el marc del curs de política de la Universitat Catalana d’Estiu a Prada de Conflent

 

El secretari general Jordi Turull des de Prada de Conflent, a la Universitat Catalana d’Estiu, ha fet una apel·lació a la unitat independentista per a recomençar. “El que no farem des de Junts no és un replà per estar parats, sinó per a recomençar”, ha afirmat. I ha insistit que “nosaltres hi serem. Jo hi crec amb la unitat, no vull tirar la tovallola”. Turull ha remarcat que cal marcar una nova traçabilitat que ha de ser “o independència o independència” i que cal que la gent recuperi la il·lusió per tornar a mobilitzar-se: “el gran potencial del catalanisme polític és la seva gent. Hem de fer que la gent recuperi la il·lusió de trobar el sentit a mobilitzar-se de nou. Els podrem guanyar quan els desbordem democràticament”

Turull ha impartit la lliçó El catalanisme polític i l’Estat avui en el marc del curs de política de la 54a edició de la Universitat Catalana d’Estiu. 

En la seva intervenció, el secretari general ha fet un repàs dels últims anys del procés i ha demanat reforçar els actius i reduir els passius de l’independentisme. Actius, com per exemple l’actitud que es va tenir en la jornada de l’1 d’octubre del 2017: “l’1 d’octubre va sortir bé per l’actitud. Tothom va preferir ser útil que important. Allà no hi va haver guerra d’egos ni de protagonisme”. Per això ha defensat que és hora de tornar a passar a l’acció: “és moment de tornar a passar a l’acció i posar-hi autoestima. No feu cas dels profetes del derrotisme i la desconfiança, també deien que no votaríem, que no hi hauria urnes”.

El secretari general també ha afirmat que “l’Estat no se n’està sortint, per això ens han espiat, han volgut alterar resultats electorals i ens han volgut desprestigiar. Ells actuen amb les togues i les porres i nosaltres ho fem amb les urnes”. I de la seva estada a la presó ha explicat que en va sortir encara més convençut: “la rehabilitació que pretenien amb la meva presó és un fracàs: he sortit més convençut de la necessitat de culminar el procés d’independència”

La UCE se celebra del 17 fins al 23 d’agost. També hi participaran els consellers Josep Maria Argimon i Gemma Geis i la clourà les jornades la presidenta Laura Borràs. 

 

Prada de Conflent, 17 d’agost de 2022.