El president Puigdemont crida a ratificar el mandat de l’1-O a les properes eleccions fent que l’independentisme superi el 50% dels vots

Jordi Sànchez reivindica el compromís de Junts per Catalunya en la “renovació del mandat de l’1-O. Treballarem incansablement per fer-lo efectiu”

President Torra emplaça institucions, entitats i ciutadania a “anar tots a l’una. La ruptura democràtica i la desobediència civil és la resposta que ens demana l’independentisme”

Junts per Catalunya ha celebrat un acte a Cornellà del Terri en commemoració del tercer aniversari del referèndum de l’1 d’octubre del 2017. En l’acte, hi ha participat el president Puigdemont, telemàticament des de Waterloo, des d’on ha fet una crida a ratificar el mandat de l’1-O a les properes eleccions “fent que l’independentisme superi el 50% dels vots”. Si això es compleix, ha dit el president, “hi ha d’haver conseqüències polítiques”. “El major homenatge que li podem fer a l’1-O és que l’any que ve quan en faci 4, o quan en faci 5 poder plasmar als resultats de les eleccions, aquella victòria del poble de Catalunya”, ha reblat Carles Puigdemont.

Durant l’acte de commemoració el president ha subratllat el llegat històric del primer d’octubre del 2017: “És una pedra fundacional del procés cap a la República catalana. L’1-O vam votar, guanyar i posar en marxa un procés d’independència”. En aquest sentit, el president ha assegurat que cal, sobretot, entendre aquella data com una mirada al futur i com una reclamació de la vigència del mandat que va llegar.

Des de la presó, també ha intervingut a través d’un vídeo enregistrat, el secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Sànchez, que ha reivindicat el compromís del partit amb la renovació del mandat de l’1-O. “Treballarem incansablement per fer-lo efectiu”, ha afirmat rotundament, malgrat que al davant tinguem un Estat espanyol que “no creu amb el diàleg” i hagi provocat un final de legislatura igual que l’inici: amb un president inhabilitat i un president que no va poder ser investit d’acord amb el mandat de les urnes del 21-D.

En l’acte també hi ha participat el president de la Generalitat Quim Torra que ha emplaçat les institucions, entitats i ciutadania a “anar tots a l’una. La ruptura democràtica i la desobediència civil és la resposta que ens demana l’independentisme”. “És l’esperit de l’1-O que no podem abandonar, passi el que passi”, ha dit, i ha coincidit amb el president Puigdemont i el Secretari General del partit amb què les properes eleccions són una “oportunitat magnífica per fer que el mandat sigui vigent, perquè només si guanyem de forma incontestable, superant el 50% dels vots, podrà ser possible”. “La història ens ha donat una oportunitat”, ha dit.

Finalment, Torra ha fet una revisió de la legislatura i ha denunciat “l’atac permanent de les institucions per part de l’estat espanyol. Per això cal que s’aprovi una llei d’amnistia i que el govern espanyol demani perdó pel que va passar l’1-O”.

Recupera l’acte ‘1-O: el mandat continua vigent’ a través del nostre canal de YouTube:

Barcelona, 1 d’octubre de 2020