El Parlament insta el Govern a presentar la candidatura Barcelona-Pirineus 2030

La Cambra aprova amb 71 vots a favor, 20 en contra i 43 abstencions, la proposta de celebrar els Jocs Olímpics d’hivern a Catalunya

El Parlament de Catalunya ha aprovat avui una esmena de Junts per Catalunya que insta el Govern de la Generalitat a presentar la candidatura Barcelona-Pirineus per celebrar els Jocs Olímpics d’hivern el proper 2030. En un debat al Parlament, el diputat Ramon Tremosa ha celebrat que la Cambra hagi fet aquest pas endavant amb un projecte que és de país i que vol donar noves oportunitats econòmiques al Pirineu català: “És una oportunitat per reequilibrar el país”, ha remarcat.

El diputat ha explicat que aquest projecte es fa d’acord amb els criteris de sostenibilitat mediambiental màxima del Comitè Olímpic Internacional, que demana l’aprofitament de les instal·lacions esportives ja existents, sense que calgui construir-ne de noves.

 

 

D’altra banda, l’esmena aprovada contempla que es tinguin en compte totes les sensibilitats territorials, per mitjà de mecanismes participatius. “Els Jocs Olímpics d’hivern serien un magnífic aparador per ajudar a posicionar els Pirineus catalans a tot el món com un tresor natural, cultural, patrimonial i esportiu”, ha apuntat, i ha afegit que, a més, permetrà actualitzar infraestructures, que històricament Catalunya està reclamant, com és la via de tren que connecta Barcelona i Puigcerdà, o bé construir-ne de noves.

 

Barcelona, 8 de juliol de 2021