Diputat Pep Rius

El Parlament de Catalunya constata la pèrdua de confiança al president Aragonès

Josep Rius alerta sobre la inestabilitat que genera un govern feble 

El Parlament de Catalunya ha aprovat per una àmplia majoria la moció de Junts per Catalunya on “constata la pèrdua de confiança de la majoria parlamentària que va permetre la investidura del president de la Generalitat de Catalunya a l’inici de la legislatura”.  El diputat Josep Rius ha defensat que és lícit constatar la pèrdua de la majoria de la investidura i que també ho és preguntar “amb quines majories democràtiques compta el president de la Generalitat, més enllà dels 33 diputats”.  

Rius ha recordat que el govern més feble de la història recent s’ha quedat sol “perquè no és de fiar”.“Junts, la CUP, el PSC i els Comuns han constatat que el president de la Generalitat no compleix els acords”, ha alertat. El diputat ha apel·lat als mecanismes de control democràtic com la qüestió de confiança davant la inestabilitat que genera la incertesa d’un govern feble, que “s’ha preocupat de fer fitxatges a correcuita al mercat d’hivern, però no de sumar escons”

En aquest sentit, Rius ha assenyalat que “la consellera Vilagrà va afirmar que, en aquest context, una qüestió de confiança no era una bona idea perquè generaria inestabilitat”. “Des de quan els mecanismes de control democràtic generen inestabilitat?”, ha preguntat el diputat. “Els principis democràtics, les eleccions i les majories parlamentàries mai generen inestabilitat sinó tot el contrari: generen seguretat, previsibilitat i confiança als ciutadans”, ha conclòs Rius.