El municipalisme de Junts per Catalunya analitza les actuacions per fer front a la Covid-19 a nivell local en una trobada telemàtica amb la consellera Budó

La jornada ha estat la primera d’una sèrie de trobades que tindran com a objectiu promoure i fomentar l’intercanvi de propostes municipals en la lluita contra la pandèmia


Alcaldes, alcaldesses i caps de llista de Junts per Catalunya s’han reunit aquest dissabte al matí amb la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, per abordar la situació de la Covid-19 al territori. La jornada telemàtica ha servit per explicar les mesures que el Govern de la Generalitat ha pres les darreres hores per frenar la corba de contagis, així com també ha estat un espai en què els càrrecs i responsables municipals han exposat les seves preocupacions i les actuacions que porten a terme per fer front a la pandèmia a nivell local. A la trobada també hi ha participat el president Puigdemont, que ha agraït a tots els responsables municipals la implicació al territori i al projecte de Junts, així com ha destacat la seva valentia en l’adopció de mesures per evitar l’expansió de la Covid-119.

Pel que fa a les mesures que ha activat el Govern, la consellera Budó ha destacat la importància de reduir la mobilitat i la interacció social per frenar els contagis, motiu pel qual l’executiu ha decretat els confinaments perimetrals en caps de setmana. Budó ha apuntat també que “aquesta mesura es pren per poder preservar la salut, reduint els contagis; preservar l’economia, sense paralitzar totalment l’activitat econòmica a diferència del primer confinament; i preservar l’educació, garantint que sigui un sector que no s’aturi”.

Per part dels participants, en el torn obert de preguntes, han centrat les seves intervencions en la preocupació pels sectors econòmics de la restauració i estètica, així com l’esport i la cultura. Alhora, s’ha mostrat la total predisposició dels ajuntaments per desenvolupar totes aquelles accions que es creguin convenients per tal de contribuir a ajudar l’activitat econòmica amb els recursos que disposin els ens locals, i respectant les restriccions del moment.

Aquesta jornada ha estat el tret d’inici a les diferents jornades que s’aniran programant pròximament i que tenen la voluntat de posar en coneixement l’acció de Govern als responsables municipals i per escoltar la veu del territori pel que fa a la presa de decisions.


Barcelona, 31 d’octubre de 2020