El Govern impulsarà la recerca del 6G per situar Catalunya com a pol tecnològic de referència a Europa

El vicepresident Jordi Puigneró i la consellera Gemma Geis presentaran abans de l’estiu un pla per al desenvolupament d’aquesta nova tecnologia 

El Govern ha aprovat avui impulsar la recerca del 6G per situar Catalunya com a pol tecnològic de referència a Europa i potenciar el lideratge del país en la connectivitat del futur. A més de continuar donant impuls a la tecnologia 5G, el Govern es compromet a dissenyar la societat digital del futur i prioritzar polítiques públiques que permetin assegurar el posicionament de Catalunya en el 6G. 

El Departament de Polítiques Digitals i Vicepresidència, amb Jordi Puigneró al capdavant, amb la col·laboració de la conselleria de Recerca i Universitats, liderada per Gemma Geis, proposarà el ‘Pla d’impuls de recerca i desenvolupament de la tecnologia 6G’ abans del 30 de juny de 2022. Per elaborar aquest Pla, es comptarà amb la col·laboració de grups i centres de recerca relacionats amb les tecnologies 5G i 6G del país i la coordinació amb les diverses iniciatives d’impuls de la recerca en 6G a Europa. D’entre els objectius d’aquest pla d’impuls està augmentar la captació de fons europeus de recerca i desenvolupament vinculats a la 6G; crear, retenir i atraure talent especialitzat en aquesta tecnologia; impulsar la col·laboració publicoprivada en aquest àmbit; o Fomentar la convergència de les tecnologies digitals avançades com la 5G, la 6G, IA, Ciberseguertat, Blockchain, NewSpace i Tecnologies Quàntiques. 

La tecnologia 6G suposarà la convergència entre la telefonia mòbil i la Intel·ligència Artificial (IA). Aquesta tecnologia permetrà noves aplicacions com ara l’automatització en temps real o la realitat estesa, així com serà capaç de portar tots les objectes físics al món digital mitjançant la creació de bessons digitals que permeten el seu control i seguiment en temps real. La tecnologia 6G està alineada amb els objectius globals de desenvolupament sostenible (ODS) i té un clar enfocament centrat en l’ésser humà.

 

Barcelona, 8 de febrer de 2022.