El conseller Argimon presenta una campanya per donar a conèixer el telèfon d’atenció a la conducta suïcida, el 061

El titular de Salut assenyala que la campanya, que posa el focus en les persones amb ideacions suïcides, parteix de la premissa que “cal parlar del suïcidi”

 

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha presentat una campanya per donar a conèixer el telèfon d’atenció a la conducta suïcida, el 061. La campanya parteix de la premissa que cal parlar del suïcidi “és aquest concepte de parlar i parlar molt”. En la campanya s’han utilitzat frases reals expressades per persones que han fet una temptativa de suïcidi, com ara “el que no passa no té solució” o “viure ja no em fa il·lusió”.

La campanya de comunicació, la més directa que s’ha fet, posa el focus en què: “El suïcidi s’evita parlant-ne”. Amb aquesta acció es vol intentar reduir la mortalitat el suïcidi, tot i que no tots es podran prevenir, el conseller ha subratllat que “el que és important és que aquell suïcidi que s’ha evitat segur que se n’ha parlat”. En aquest sentit, Argimon ha destacat la importància de parlar quan una persona se sent així: “és molt important poder compartir aquest moment tan difícil que a vegades és d’aïllament, a vegades necessites aquesta veu per poder parlar”.

La campanya s’adreça a tota la societat però interpel·la directament els col·lectius en risc i a les seves famílies per tal de fer visible el 061 i donar a conèixer el recurs sanitari que ofereix a persones amb ideacions suïcides i al seu entorn proper. A més, posa també l’accent en la importància de parlar del suïcidi, de trencar el tabú que l’envolta i reduir el seu estigma social.

Els missatges de la campanya s’han treballat amb associacions de familiars i experts en salut mental que formen part del Pla de Prevenció del suïcidi de Catalunya 2021-2025 (PLAPRESC), aprovat el setembre del 2021.

El proper dilluns dia 26 la campanya es posarà en marxa i es podrà veure en diferents suports gràfics i audiovisuals que es col·locaran a diferents punts com marquesines, banderoles i al transport públic, així com també serà present a les xarxes socials i mitjans de comunicació.

 

Barceona, 21 de setembre de 2022.