Dalmases: “Que quedi clar que el compromís de la presidenta Borràs serà un compromís estèril si respon només a una posició individual”

El diputat de Junts per Catalunya, Francesc de Dalmases, ha defensat aquesta tarda el dictamen elaborat per la Comissió de l’Estatut dels Diputats, que preserva l’acta de diputat a Pau Juvillà. En aquest sentit, ha remarcat la disposició de la presidenta del Parlament, Laura  Borràs, a dur el seu compromís fins al final. 

Francesc de Dalmases ha afirmat que aquest Parlament no retira actes, el que fa és preservar els drets dels diputats i els electors. “Ni una lliçó a Junts per Catalunya sobre determinació política”, ha dit. En aquest sentit, ha assegurat que el problema no és la Junta Electoral Central sinó no disposar d’una república catalana independent. 

Així mateix, el diputat de Junts per Catalunya, ha defensat la feina feta per la presidenta del Parlament, Laura Borràs. “Que quedi clar que el seu compromís serà un compromís estèril si respon només a una posició individual”

El president de la comissió de l’Estatut dels Diputats i diputat de Junts per Catalunya, Jaume Alonso-Cuevillas, ha defensat que la comissió entén que Pau Juvillà ostenta la condició de diputat, i així ho ha sotmès al ple, que ha aprovat el dictamen. “No concorren causes del reglament del parlament, ni es pot executar la resolució mentre els tribunals no es pronuncien sobre les cautelars”, ha conclòs.