Consellera Cervera: “Els Jocs Olímpics són una oportunitat per al Pirineu”

A l’acte també hi ha participat la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, que ha defensat el model d’immersió lingüística davant la sentència que obliga a fer el 25% de classes en castellà

 

 

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera en un acte de Junts a Castelldefels ha defensat celebrar els Jocs Olímpics al Pirineu perquè “són una oportunitat per situar-se al món”, però també ha defensat que els ciutadans del Pirineu decideixin si volen celebrar o no els Jocs. La consellera ha posat els Jocs de Barcelona del 92 com a exemple: “els Jocs del Pirineu son una oportunitat com ho van ser els del 92, que van situar Barcelona al món. Els Pirineus poden tenir un abans i un després amb els Jocs”Cervera per altra banda ha manifestat que el 2023 Junts ha de tenir presència al màxim de municipis del país. “Nosaltres creiem en el bon govern al capdavant dels Ajuntaments”, ha afirmat. 

En l’acte també hi han participat la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró; el portaveu de Junts al Senat, Josep Lluís Cleries; la diputada Judith Toronjo; l’alcaldessa de Begues i diputada al Parlament, Mercè Esteve, i el regidor de Junts a Castelldefels, Xavier Amate

També hi han sigut presents el membre de l’Executiva de Junts i delegat territorial del Govern a Barcelona, Toni Morral, i el coordinador de vegueria, Joan Ramon Casals.

La consellera Ciuró en la seva intervenció ha fet una defensa aferrissada del model d’immersió lingüística català i ha demanat “plantar cara” a la sentència que obliga a fer un 25% de classes en castellà: “el nostre model d’immersió lingüística és de cohesió i fa competents les persones. Només empobreixen una societat aquells que rebutgen la cultura i les llengües. Hem de plantar cara a un model que vulnera el dret d’expressar-se amb la pròpia llengua”

Per altra banda, el portaveu de Junts al Senat, Josep Lluís Cleries, ha expressat el “no” de Junts a la reforma laboral perquè “és un maquillatge de la reforma laboral del PP” i “no té en compte el marc laboral català”, així com tampoc compta amb els autònoms o les petites i mitjanes empreses. Cleries ha aprofitat la intervenció per demanar una vegada més que s’investiguin els atemptats del 17 d’agost: “Catalunya demana saber la veritat i nosaltres ho defensarem”

En l’àmbit territorial, l’alcaldessa de Begues i diputada al Parlament, Mercè Esteve, ha posat en valor el caràcter municipalista de Junts per Catalunya i ha afirmat que Junts “es preocupa pel benestar del territori i les seves persones, persevera en la defensa dels drets i llibertats del país” i que estan presents “arreu de les vegueries, comarques i municipis, escoltant la veu de tothom. Obrim les portes a tothom que vol compartir el nostre projecte”

La diputada Judith Toronjo, que ha presentat l’acte en la seva intervenció inicial ha posat de relleu la feina que està fent el partit a les diferents institucions on és present: “Junts seguim a les institucions per donar veu i crear projecte un polític compromès amb la llibertat i el mandat de l’1 d’octubre. Som els de la Catalunya en positiu, els de la Catalunya del SÍ: als drets, a les llibertats, a la justícia social, al progrés econòmic i a l’escola en català, que és un model d’èxit”

El regidor de Junts a Castelldefels, Xavier Amate, ha defensat el municipalisme de Junts i que el partit té un projecte per Castelldefels amb “solucions factibles”

 

Castelldefels, 29 de gener de 2022.