Comunicat de Junts per Catalunya davant la vaga convocada per la comunitat educativa

Davant la vaga convocada per la comunitat educativa, Junts per Catalunya manifesta: 

1.- La nova vaga d’educació posa en dubte de nou la capacitat política del  conseller Cambray de dirigir el departament d’Educació. La incapacitat per arribar a acords continua provocant una desestabilització en el sistema educatiu mai no vista fins ara, tot i tenir les millors condicions pressupostàries dels darrers anys: el pressupost en educació de l’any 2022 va ser el més alt de tota la història.

2-El mes de gener, fruit del pacte amb els sindicats, la conselleria ha pogut incrementar amb més de 3500 docents la plantilla dels centres públics. Està per veure  en què es tradueix la reducció de l’hora lectiva als docents respecte la millora del sistema i, en cas que es considerés una mesura positiva, caldria implementar-la a la concertada. El que és bo per una part del sistema, ha de ser estès al conjunt del sistema.

3-La conselleria hauria de negociar amb tota la comunitat educativa qualsevol canvi que afecti al conjunt del sector, en lloc de menystenir-la i obviar-la en temes tan rellevants com l’inici de curs escolar. La transparència, la corresponsabilitat, la negociació, la participació, el retiment de comptes, … són virtuts que cal exercir amb lideratge, no amb imposició.

4-Des de Junts demanem que es deixi d’improvisar des de la conselleria i que el govern doti d’estabilitat el sistema educatiu, i que adopti les decisions que siguin necessàries.