Cleries: “Treguin-se la màscara del diàleg i del progressisme perquè amb vostès Catalunya no avança”

“Deixar d’invertir 1.300 milions previstos a Catalunya i gastar-se 1.000 milions més a Madrid reflecteix una acció política del Govern de PSC-PSOE i Comuns que va contra els més de 7,5 milions de catalans i catalanes”, ha traslladat el portaveu de Junts a la ministra de Transports

 

El portaveu de Junts per Catalunya al Senat, Josep Lluís Cleries, ha preguntat aquest dimarts a la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana per la desinversió crònica en infraestructures que pateix Catalunya per part de l’Estat espanyol. “Treguin-se la màscara del diàleg i del progressisme perquè amb vostès Catalunya no progressa”, ha lamentat Cleries.

 

El portaveu a la cambra alta ha recordat que “el dèficit d’inversions de l’Estat espanyol a Catalunya entre 2009 i 2021 és de 12.383 milions d’euros” i ha matisat que “al 2021, per a gastar-se 1.300 milions d’euros menys dels previstos a Catalunya, el Govern espanyol va bloquejar projectes previstos en la llei de pressupostos”. En aquest sentit, ha criticat que, d’altra banda, “per a incrementar en 1.000 milions les inversions a Madrid, vostès van decidir incloure molts projectes i obres que no formaven part dels pressupostos”.

 

Cleries ha retret a la ministra que “la desinversió crònica a Catalunya respon a l’estratègia d’ofegar el nostre dinamisme econòmic i la nostra capacitat de generar riquesa” i ha insistit que, “el Govern espanyol, amb la seva gestió desastrosa, és responsable del col·lapse que pateix Rodalies i la xarxa de Renfe”. “Dels 1.461 milions pressupostats el 2021 per a la xarxa ferroviària de Catalunya, només es van gastar 282 milions, el 19,3%”, ha afegit. Així mateix, ha fet referència a la falta d’inversió del Corredor del Mediterrani i que està portant al col·lapse a l’AP-7: “Han destinat els recursos europeus a tot menys al mediterrani”.

 

Ens diuen que és cosa d’un virus” –ha ironitzat Cleries– que ha afegit que “es tracta del virus de l’anticatalanisme, del centralisme, de l’espoli fiscal, del voler ofegar l’economia de famílies, empreses i autònoms… el que va en contra de la nació catalana”, ha conclòs.

 

Madrid, 21 de juny de 2022