Cleries sobre la Llei d’Habitatge: “No garanteix l’accés a un habitatge digne i assequible”

El portaveu de Junts al Senat lamenta que ERC voti a favor d’aquesta llei: “Governen a Catalunya en minoria per ocupar cadires i no per fer polítiques al servei de les persones”

 

El portaveu de Junts per Catalunya al Senat, Josep Lluís Cleries, ha defensat aquest dimarts el veto a la totalitat i les 34 esmenes al Projecte de Llei pel dret a l’habitatge. “No garanteix l’accés a un habitatge digne i assequible”, ha lamentat Cleries, que ha titllat la llei com un “nyap legislatiu i de cara a la galeria”. Junts ha votat ‘no’ a la llei que finalment ha quedat aprovada al Senat.

Cleries ha retret que el Govern espanyol amb aquesta llei “envaeix i despulla” les competències de la Generalitat de Catalunya: “Parlen de descentralització mentre que cada llei que fan serveix per a carregar-se competències”. “Aquesta llei fa pudor de LOAPA”, ha  dit el portaveu comparant-ho amb la Llei orgànica d’Harmonització del Procés Autonòmic. “Legislen sempre malament, com amb la reforma de la sedició i la malversació”, ha afegit.

El portaveu ha argumentat que la llei no ha tingut en compte la importància del tercer sector, i ha lamentat que “tracta a aquestes empreses com a empreses mercantils, mentre que aquestes tenen una finalitat social”. “Les entitats del tercer sector en l’àmbit d’habitatge han solucionat molts problemes i han facilitat habitatge assequible amb lloguers baixos a moltes famílies amb problemes econòmics”, ha exposat.

Per últim, Cleries ha lamentat també que “algun partit independentista pugui votar a favor d’aquesta llei” i ha acusat ERC de “governar a Catalunya en minoria per ocupar cadires i no per fer polítiques al servei de les persones”. “El Govern dimiteix de les seves responsabilitats i de defensar l’autogovern”, ha sentenciat.

 

 

Madrid, 17 de maig de 2023