Cleries: “No pretenguin que amb aquesta destitució es tanqui aquest gravíssim cas d’espionatge massiu”

“No es pot dialogar amb qui ens espia ni amb qui ens ataca i persegueix la nostra llengua”, ha retret el portaveu en la seva intervenció al ple

 

El portaveu de Junts per Catalunya al Senat, Josep Lluís Cleries, ha exigit al Gobierno depurar més responsabilitats davant la gravetat i la magnitud dels casos d’espionatge. “Li han fet ‘pagar els plats trencats’ a la directora del CNI, però vostè sap que hi ha altres responsables de major rang”, ha recriminat Cleries aquest dimarts al ple de la cambra alta al ministre de Presidència. “No pretenguin que amb aquesta destitució es tanqui aquest gravíssim cas d’espionatge massiu que atempta contra els drets fonamentals. Exigim responsabilitats de nivell més alt”, ha assenyalat el portaveu de Junts.

Cleries ha retret al ministre que el Gobierno “segueixi amb el mantra” de no saber que el CNI havia utilitzat el programa Pegasus per a espiar a l’independentisme. “Com és possible sent el Gobierno qui determina i aprova el Pla d’Intel·ligència?”, ha assenyalat el portaveu de Junts. “Més encara quan el CNI despatxa amb el president i amb la ministra de Defensa. I ara també hi ha coneixement que ho ha fet amb el Rei”, ha afegit. Per això mateix, “pot ser que no coneguessin els espiats a la Moncloa, però sí a la Zarzuela?”, ha qüestionat el portaveu.

El portaveu de Junts li ha retret que “si ens trobéssim en una democràcia plena, ja sabríem a qui s’ha espiat i qui ho ha fet, es desclassificarien els documents, s’impulsaria una comissió de recerca parlamentària i ja s’haurien assumit les màximes responsabilitats”. “Vulnerar drets fonamentals entrant en la vida privada de persones amb responsabilitats polítiques i altres ciutadans és una barbaritat, i vostès ho diuen democràcia plena”, ha afegit.

Finalment, Cleries també s’ha referit a la imposició del 25% de l’ensenyament en castellà a Catalunya: “No es pot dialogar amb qui ens espia i ataca i persegueix la nostra llengua”.

 

Madrid, 10 de maig de 2022