Cleries: “No ens preocupa l’estabilitat del Govern espanyol. El nostre compromís és amb la independència de Catalunya”

Junts presenta al Senat el veto als Pressupostos de 2022 “en defensa dels 7 milions i mig de catalans i catalanes, de la llengua, dels represaliats i perseguits, i dels exiliats”

 

El portaveu de Junts per Catalunya al Senat, Josep Lluís Cleries, ha defensat aquest dijous, al Ple del Senat, el veto als Pressupostos Generals de 2022. Cleries ha assegurat que aquests pressupostos “no són bons” per a Catalunya, i que “no ens preocupa l’estabilitat del Govern espanyol. El nostre compromís és amb la independència de Catalunya i l’estabilitat de les famílies catalanes”. El portaveu ha insistit que “no podem ni volem donar estabilitat” a un Govern espanyol que “no traspassa Rodalies, no executa les inversions en infraestructures, no respecta la llengua catalana, i ens nega el fons Covid i la gestió dels fons europeus” .

 

Cleries ha criticat a la ministra d’Hisenda per “l’engany” de cada any amb els pressupostos. “Els pressupostos reals per a Catalunya són que només s’executa el 66%, i el 2021 només el 33%”, ha retret el portaveu, que apunta que, de cada 3 anys, 1 surt de franc a l’Estat espanyol. “Amb aquest engany anual, podem aprovar els pressupostos? No, de cap manera”, ha insistit, abans d’afegir que “aquest incompliment anual dels pressupostos va contra tots i cadascun dels ciutadans de Catalunya votin allò que votin, siguin independentistes o no”.

 

Pel senador, “una altra mostra de l’engany” de l’Executiu espanyol és “el que està passant amb la llengua catalana”. En primer lloc, la sentència del Tribunal Suprem, que pretén posar fi a la immersió lingüística “amb la indiferència còmplice del Govern espanyol”. També l’incompliment de l’acord per a la Llei Audiovisual: “han enganyat tots els socis, els del Govern i els de fora. No respecten ni les quotes pactades, ni les plataformes”.

 

Per tot això, el portaveu de Junts al Senat ha defensat el veto als Pressupostos, “en defensa dels 7 milions i mig de catalans i catalanes, de la llengua catalana, dels represaliats i perseguits, i dels exiliats”.

 

 

 

 

 

Madrid, 9 de desembre de 2021