Cleries: “Mentre l’informe del Parlament Europeu deixa en evidència l’Estat espanyol, el ‘Govern del 21%’ el blanqueja amb l’anomenada ‘taula de diàleg’”

“Volem el català per a parlar-lo amb normalitat a la vida parlamentària, al carrer o a la universitat”, ha afirmat el portaveu

 

El portaveu de Junts per Catalunya al Senat, Josep Lluís Cleries, ha denunciat aquest dimarts que mentre “a Europa s’evidencia la falta de respecte als valors democràtics de l’Estat espanyol amb la publicació de l’informe sobre Pegasus per part Parlament Europeu, el ‘Govern del 21%’ el blanqueja amb l’anomenada ‘taula de diàleg’”. En aquest sentit, Cleries opina que és “increïble” que “el ‘Govern del 21%’ promogui acords amb aquells qui pretenen acabar amb l’independentisme de base i amb l’exili eixamplant la base de la seva repressió i de la seva persecució. Fins i tot contra tota mena de protestes polítiques i socials”.

El portaveu al Senat ha afirmat que “amb el 155, l’espionatge, la repressió política, l’engany que estan perpetrant amb la sedició… segueixen instal·lats en l’‘a por ellos’”. Així, ha afirmat que “canviar de nom la sedició, no és derogar-la”.

Cleries ha recordat que l’informe preliminar del Parlament Europeu constata que “s’han vulnerat de forma continuada els drets fonamentals de parlamentaris catalans, eurodiputats, advocats, i membres de diferents organitzacions” i ha afegit que “s’ha espiat 65 líders independentistes amb Pegasus i altres programaris emparats per la legislació franquista de la llei de secrets oficials”.

D’altra banda, Cleries ha denunciat que “tot i que es va acordar que es promouria el català, la proposta de reforma del reglament del Senat presentada per Junts ha estat prorrogada 41 vegades pel PSOE”. “No volem el català per a parlar-lo només en la intimitat, sinó per a parlar-lo amb normalitat a la vida parlamentària, al carrer o a la universitat”, ha assegurat.